Επιχειρήσεις

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Αύξηση 15,1% στις εξαγωγές τον Αύγουστο

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Αύξηση 15,1% στις εξαγωγές τον Αύγουστο
Άνοδο 3,5% σημειώσαν και οι εξαγωγές τον Αύγουστο
Κατά 3,5% αυξήθηκε τον περασμένο Αύγουστο η συνολική αξία των εξαγωγών συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών και ανήλθε στα 2,01 δισ. ευρώ έναντι 1,94 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2016 σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ.
Θετική είναι η μεταβολή και χωρίς τα πετρελαιοειδή, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 8% (στα 1,37 δισ. ευρώ από 1,26 δισ. ευρώ τον περσινό Αύγουστο).
Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και σε επίπεδο 8μήνου, με την συνολική τους αξία συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών να ανέρχεται στο ποσό των 18,66 δισ. ευρώ από 16,21 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 15,1%. Χωρίς να υπολογιστούν τα πετρελαιοειδή, η αξία των εξαγωγών καταγράφει αύξηση κατά 6,9% ή κατά 836,6 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 12,9 δισ. ευρώ από 12,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό 8μηνο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων ενθαρρυντικά είναι για την πορεία των εξαγωγών τα αποτελέσματα στο 8μηνο του έτους και γεννούν αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για νέο ρεκόρ εξωστρέφειας τη φετινή χρονιά.  Προβληματισμό εξακολουθεί να δημιουργεί η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος και η αδυναμία ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης