Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Τροπική καταιγίδα απειλεί και πάλι τις πετρελαϊκές - Αρχίζουν οι εκκενώσεις εγκαταστάσεων στον Κόλπο του Μεξικού

ΗΠΑ: Τροπική καταιγίδα απειλεί και πάλι τις πετρελαϊκές - Αρχίζουν οι εκκενώσεις εγκαταστάσεων στον Κόλπο του Μεξικού
Η Chevron Corp, η Exxon Mobil Corp, η Royal Dutch Shell Plc και άλλοι άρχισαν να αποσύρουν προσωπικό από τις πλατφόρμες του Κόλπου
Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου άρχισαν να εκκενώνουν τις πλατφόρμες στο αμερικανικό Κόλπο του Μεξικού  σήμερα  Πέμπτη 5/10 πριν από την Τροπική θύελλα Nate, τη δεύτερη καταιγίδα σε λίγους  μήνες που απειλεί τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και διύλισης στην ακτή του Κόλπου.
Η καταγίδα  Nate, που έχει ήδη σκοτώσει τρεις ανθρώπους στην Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, προβλέπεται ότι θα αγγίξει το την Ονδούρα και το Μεξικό, θα εισέλθει στον Κόλπο και θα ενδυναμωθεί σε έναν τυφώνα πριν περάσει στην ξηρά την Κυριακή και συγκεκριμένα  στη Λουιζιάνα κοντά από αρκετά μεγάλα διυλιστήρια.
Σύμφωνα με το MarketsInsider η διαδρομή περνάει μέσα από μια περιοχή με πετρελαϊκά πετρώματα και πλατφόρμες φυσικού αερίου, η οποία αντλεί περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, περίπου το 17% της παραγωγής των ΗΠΑ, σύμφωνα με  κυβερνητικά στοιχεία.
Οι προβλέψεις για το Nate μεταβλήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) είχε προβλέψει την Τετάρτη ότι η καταιγίδα θα έφθανε στην ξηρά στην οροσειρά της Φλόριντα.
Η Chevron Corp, η Exxon Mobil Corp, η Royal Dutch Shell Plc και άλλοι άρχισαν να αποσύρουν προσωπικό από τις πλατφόρμες του Κόλπου.
Η Marathon Oil Corp και η ConocoPhillips δήλωσαν ότι παρακολουθούν το διαδρομή του Nate, αλλά δεν έχουν ακόμη αναλάβει δράση.
Η καταιγίδα Nate, είναι η 14η θύελλα στον Ατλαντικό, και έρχεται σε λιγότερο από δύο μήνες μετά τον τυφώνα Harvey που έπληξε τον Κόλπο, και πάνω από το ένα τέταρτο της παραγωγής πετρελαίου.
Αρκετοί λιμένες του Τέξας δεν μπόρεσαν να επιτρέψουν σε μεγάλα δεξαμενόπλοια να επιστρέψουν μετά τον Harvey, καθώς περιμένουν την εκβάθυνση των καναλιών.
Ορισμένα μεγάλα δεξαμενόπλοια έχουν επαναπροσανατολιστεί στα λιμάνια της Λουιζιάνα, μερικά από τα οποία βρίσκονται τώρα στην διαδρομή μ του Nate.
Το Λιμάνι της Λουιζιάνα (LOOP), κόμβος για τις  πλατφόρμες παραγωγής και τις  εισαγωγές αργού πετρελαίου από δεξαμενόπλοια, δεν έχει αναστείλει τις δραστηριότητες του και οι εργασίες  των σκαφών γύρω από αυτό συνεχίζεται κανονικά.
Όλα τα λιμάνια της Λουιζιάνας ήταν ανοιχτά και λειτουργούσαν πλήρως σήμερα Πέμπτη 5/10, καθώς οι αρχές και η Αμερικανική Ακτοφυλακή παρακολουθούν την καταιγίδα, σύμφωνα με την Λιμενική Ένωση της Λουιζιάνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης