Επιχειρήσεις

Το μήνυμα του Προέδρου της ΔΕΗ στους εργαζόμενους για τη μάχη της Ηλεκτρικής

Το μήνυμα του Προέδρου της ΔΕΗ στους εργαζόμενους για τη μάχη της Ηλεκτρικής
«Η θυσία των παλαιών μας συναδέλφων στις 13 Οκτωβρίου 1944 είναι ο χρυσός κρίκος στη μακρά αλυσίδα των αγώνων των εργαζομένων του ηλεκτρισμού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτάκης
Μήνυμα προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ απέστειλε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Παναγιωτάκης στο πλαίσιο της τιμής για τη Μάχη της Ηλεκτρικής, σημειώνοντας ότι: «Η Μάχη της Ηλεκτρικής διδάσκει πως ό,τι έχουμε καταχτήσει σήμερα, παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες και προβλήματα, δεν ήταν ούτε νομοτελειακά δεδομένο, ούτε αυτονόητο».
Ακολουθεί ένα μέρος του μηνύματος του Προέδρου της ΔΕΗ:
Αγαπητοί, ές συνάδελφοι
Σε  λίγες  μέρες,  στις  13  Οκτωβρίου  τιμάμε  τη  Μάχη  της  Ηλεκτρικής, κορυφαία αντιστασιακή πράξη του λαού μας στα πλαίσια της  απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τους Γερμανούς καταχτητές.
Από φέτος η 13η Οκτωβρίου θα είναι η επίσημη αργία της ΔΕΗ, στη θέση της 6ης Δεκεμβρίου.
Η  Μάχη  της  Ηλεκτρικής  διδάσκει  πως  ό,τι  έχουμε  καταχτήσει  σήμερα,  παρά  τις πρόσκαιρες δυσκολίες και προβλήματα, δεν ήταν ούτε νομοτελειακά δεδομένο, ούτε αυτονόητο. 
Απαιτήθηκαν  τεράστιες  προσπάθειες,  κόποι  και  κάποτε  θυσίες  των εργαζομένων και όλου του λαού.
Η θυσία των παλαιών μας συναδέλφων στις 13 Οκτωβρίου 1944, που μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ πολέμησαν σκληρά τους αποχωρούντες Γερμανούς καταχτητές και έσωσαν το εργοστάσιο του Αγ. Γεωργίου από την ανατίναξη, είναι ο χρυσός κρίκος στη μακρά αλυσίδα των αγώνων των εργαζομένων του ηλεκτρισμού».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το μήνυμα
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης