Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η BHP Billiton ξεκινά τις γεωτρήσεις πετρελαίου στα ύδατα του Μεξικού

tags :
Η BHP Billiton ξεκινά τις γεωτρήσεις πετρελαίου στα ύδατα του Μεξικού
Η BHP βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς διεθνείς και μεξικανούς εργολάβους σχετικά με την παροχή της εξέδρας γεώτρησης
Ο πετρελαϊκός γίγαντας της Αυστραλίας, ο οποίος κέρδισε το περασμένο έτος τα δικαιώματα να συνεργαστεί με την κρατική Pemex στον τομέα Trion του Κόλπου του Μεξικού, ελπίζει ότι θα πραγματοποιήσει μια γεώτρηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο Steve Pastor, δήλωσε ο πρόεδρος του τομέα πετρελαίου της BHP τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στην πόλη του Μεξικού.
Σύμφωνα με το Bloomberg το Trion, το οποίο η Pemex εκτιμά ότι θα έχει ισοδύναμο 485 MMbbl αργού, θα μπορούσε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές του Κόλπου σημείωσε.
"Υπάρχουν τέσσερις τοποθεσίες που έχουμε εντοπίσει ήδη ως έχουν ερευνητικές δυνατότητες", είπε ο Pastor. "Είναι ένα μεγάλο μπλοκ που έχει μια σειρά από ευκαιρίες έρευνας που βρίσκεται σε συνέχεια στο υπόλοιπο μπλοκ. Τα μεγάλα πεδία τείνουν να μεγαλώνουν με το χρόνο".
Η BHP βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς διεθνείς και μεξικανούς εργολάβους σχετικά με την παροχή της εξέδρας γεώτρησης και αναμένει να ανακοινώσει την ανάθεση του έργου πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, σημείωσε.
Η εταιρεία έχει επίσης σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά στην δημοπρασία του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου για 29 περιοχές βαθέων υδάτων και μια κοινή επιχείρηση με την Pemex στο πεδίο Nobilis-Maximino. Η BHP αναζητά "πολύ στενούς" γεωλογικούς σχηματισμούς στο Nobilis-Maximino, είπε ο Pastor.
Η BHP βλέπει επίσης αναπτυξιακές ευκαιρίες στο Μεξικό στους τομείς των ορυκτών και των ορυχείων, ιδιαίτερα όσον αφορά τον χαλκό, δήλωσε ο Pastor, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες "δεν είναι όλες αυτές που προχωρούν" σε αυτό το στάδιο.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης