Επιχειρήσεις

Ζημία 20.000 δολάρια ανά ηλεκτρικό όχημα για τη Fiat Chrysler Automobiles

Ζημία 20.000 δολάρια ανά ηλεκτρικό όχημα για τη Fiat Chrysler Automobiles
Η προσαρμογή, όμως, των αυτοκινητοβιομηχανιών στα ηλεκτρικά οχήματα, επιβάλλεται...   
Η αγορά ηλεκτρικών -όπως και αυτο-οδηγούμενων- οχημάτων σίγουρα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, ωστόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ακόμη ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κέρδη από την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων, λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής.
Στην περίπτωση της Fiat Chrysler Automobiles μάλιστα, η ζημία για κάθε Fiat 500 που πωλείται αγγίζει τα 20.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Sergio Marchionne.
Το εν λόγω μοντέλο πωλείται στις Η.Π.Α. έναντι 33.000 δολαρίων.
Η προσαρμογή, όμως, των αυτοκινητοβιομηχανιών στα ηλεκτρικά οχήματα, επιβάλλεται, ειδικά σε μία εποχή που οι κυβερνήσεις καταβάλλουν προσπάθειες για τη δραστική μείωση των ρύπων.
Σήμερα, η General Motors ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει 20 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2023, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Daimler, μητρική της Mercedes-Benz, γνωστοποίησε πως θα ξοδέψει 1 δισ. δολάρια για να αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα, στις Η.Π.Α..
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α.αναμένεται να τετραπλασιαστούν -σε σχέση με το 2016- σε 643.000 το 2021, περίπου 4% της αμερικανικής αγοράς οχημάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Bloomberg New Energy Finance.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης