Επιχειρήσεις

Επενδυτή αναζητά η μεγαλύτερη χαλυβουργεία NMDC της Ινδίας

Επενδυτή αναζητά η μεγαλύτερη χαλυβουργεία NMDC της Ινδίας
Το συνολικό κόστος επένδυσης του χαλυβουργικού εργοστασίου της NMDC εκτιμάται σε 180 δισ.ρουπίες (2,8 δισ. δολάρια), εκ των οποίων έχει ήδη δαπανήσει περίπου 100 δισ. ρουπίες
Ο κορυφαίος ανθρακωρύχος της Ινδίας NMDC Ltd. σκοπεύει να πουλήσει μερίδιο τουλάχιστον 49% στο χαλυβουργείο του Chhattisgarh, καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του σε εγκαταστάσεις 3 εκατομμυρίων τόνων σε διάστημα τριών έως έξι μηνών, σύμφωνα με αξιωματούχο  της εταιρείας .
To κρατικό ορυχείο αναζητά εταίρο για την πρώτη του επιχείρηση κατασκευής χάλυβα, η οποία έχει αναπτυχθεί για οκτώ χρόνια με στόχο  να ενισχυθεί με κεφάλαια κίνησης.
Η κυβέρνηση προέτρεψε την εταιρεία να επιταχύνει τα σχέδιά της να ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Bloomberg, καθώς τα ελαιοτριβεία της Ινδίας αυξάνουν την παραγωγή τους σε επίπεδα ρεκόρ για να τροφοδοτήσουν την έκρηξη υποδομών του πρωθυπουργού Narendra Modi.
Η χώρα σχεδιάζει να τριπλασιάσει τη χαλυβουργική της ικανότητα, η οποία θα την αναδείξει σε δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας βιομηχανίας γεμάτης χρέη.
Η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό εν μέσω της εκκαθάρισης των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας, στους οποίους περιλαμβάνονται αρκετοί  υπερχρεωμένοι χαλυβουργοί μεταξύ των οποίων και η  Essar Steel India Ltd., η οποία είναι μεταξύ των πέντε μεγάλων  παραγωγών στην Ινδία.
Δύο από τους κορυφαίους μύλους της Ινδίας, JSW Steel Ltd. και Tata Steel Ltd,. έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατάρρευση χαλυβουργικών εταιρειών, έναν κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει επίσης την Bhushan Steel Ltd. και την Monnet Ispat & Energy Ltd.
Το συνολικό κόστος επένδυσης του χαλυβουργικού εργοστασίου της NMDC εκτιμάται σε 180 δισεκατομμύρια ρουπίες (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια), εκ των οποίων έχει ήδη δαπανήσει περίπου 100 δισεκατομμύρια ρουπίες, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Η NMDC σχεδιάζει να παράγει 35 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλεύματος το τρέχον έτος έως τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 34 εκατομμύρια τόνους πέρσι, δήλωσε ο αξιωματούχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης