Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Hoyer (ΕΤΕπ): Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στο επίκεντρο των εργασιών μας

tags :
Hoyer (ΕΤΕπ): Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στο επίκεντρο των εργασιών μας
Ο Werner Hoyer βρίσκεται στην Αθήνα λόγω των εγκαινίων των νέων γραφείων της Τράπεζας στην Αθήνα
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και στήριξε τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Werner Hoyer, στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της Τράπεζας στην Αθήνα που λειτουργούν με μια διευρυμένη δανειοδοτική και συμβουλευτική ομάδα
Ο κ. Hoyer τόνισε ότι στη διάρκεια του 2017 η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ποσό-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ.
Έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας», μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».
Ο Werner Hoyer εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σημαντικής χρηματοδοτικής συμφωνίας που έγινε νωρίτερα σήμερα (29/9/2017) με την Τράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Επεσήμανε γενικότερα ότι η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης