Επιχειρήσεις

Η ΔΕΗ θα αναλάβει το κόστος διαμονής 45 οικογενειών των Αναργύρων

Η ΔΕΗ θα αναλάβει το κόστος διαμονής 45 οικογενειών των Αναργύρων
Επιστολή του πρόεδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη
H ΔΕΗ θα αναλάβει τελικά το κόστος της ενοικίασης διαμερισμάτων για τις 45 οικογένειες που έχουν απομείνει στον οικισμό των Αναργύρων, που επλήγη από τις κατολισθήσεις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκαταλείψουν τον οικισμό.
Με επιστολή προς τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, που απέστειλε σήμερα 28/9 ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, αναφέρει ότι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας που διακρίνει την ΔΕΗ προς τους κατοίκους της περιοχής, θα αναλάβει το κόστος φιλοξενίας τους σε διαμερίσματα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας ή αλλού.
Είχε προηγηθεί αυτοψία που διενήργησε στους Αναργύρους ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με την οποία απαιτείται άμεση εκκένωση του οικισμού, ενόψει του χειμώνα. Επιπλέον, ο κ. Καρυπίδης, με επιστολή του είχε ζητήσει από την ΔΕΗ να αναλάβει προσωρινά το κόστος διαμονής των κατοίκων σε διαμερίσματα, έως ότου προχωρήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του οικισμού.
Τριάντα οικογένειες των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου ή τα σπίτια τους βρέθηκαν εντός της κόκκινης ζώνης, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν άμεσα τις οικίες τους και ήδη φιλοξενούνται σε κατοικίες στην Πτολεμαΐδα των οποίων το κόστος έχει αναλάβει εξαρχής η ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης