Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δραγασάκης: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει - Οι γερμανικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση

Δραγασάκης: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει - Οι γερμανικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση
«Η Γερμανία όπως και οι υπόλοιποι εταίροι επιθυμούν τη λήξη των προγραμμάτων της Ελλάδας και το τέλος της επιτροπείας» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης
«Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες, ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι «κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης».
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έφερε ως παράδειγμα το έργο του Μετρό, όπου, όπως είπε, υπήρξε σεβασμός στις αρχαιότητες που βρέθηκαν, και το έργο προχώρησε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Ανέφερε ακόμα ότι μπορεί να εφαρμοστεί στο μέλλον ένα λειτουργικό μοντέλο διαβούλευσης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι απόψεις και των ειδικών και των αρμοδίων αρχών ώστε να μην καθυστερούν τα έργα αλλά να κινούνται σε ένα πλαίσιο κανόνων.
Ερωτηθεις εάν το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών θα επηρεάσει την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε πως πλέον η διαπραγμάτευση έχει αποκτήσει τη δική της δυναμική και δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα σημείωσε πως και η Γερμανία όπως και οι υπόλοιποι εταίροι επιθυμούν τη λήξη των προγραμμάτων της Ελλάδας και το τέλος της επιτροπείας.
Αναφερόμενος και στην αντίδραση του Χρηματιστηρίου αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές είπε: «Η στάση του ΔΝΤ έχει προκαλέσει σύγχυση. Είναι καθήκον όλων των αρμόδιων Θεσμών και Αρχών να αποκρούσουν αποσταθεροποιητικές ενέργειες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης