Επιχειρήσεις

ΔΕΠΑ: Σταματά την παροχή αερίου προς την ELFE λόγω χρεών – Εντός εβδομάδας η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο

ΔΕΠΑ: Σταματά την παροχή αερίου προς την ELFE λόγω χρεών – Εντός εβδομάδας η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο
Το συνολικό χρέος προς τη ΔΕΠΑ ανέρχεται σήμερα, σύμφωνα με τη διοίκηση  της εταιρίας, στα 95 εκατ. ευρώ
Στο κλείσιμο της «στρόφιγκας» προς την ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών λιπασμάτων) προσανατολίζεται η ΔΕΠΑ, μετά την απόρριψη από το Πρωτοδικείο Αθηνών αιτήματος της ΕLFE για συνέχιση της τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο και εξόφλησή του με μεταχρονολογημένες επιταγές.
Η ΔΕΠΑ είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ELFE με την απειλή της διακοπής της παροχής αερίου εάν συνεχίσει να πληρώνει με μεταχρονολογημένες επιταγές.
Η ΕLFE από την πλευρά της είχε καταθέσει αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΠΑ , υπόθεση που κέρδισε με προσωρινή δικαστική απόφαση που υποχρέωσε τη ΔΕΠΑ να συνεχίσει την παροχή αερίου στην εταιρία με την υποχρέωση της ΕLFE να προεξοφλεί το σύνολο της εβδομαδιαίας κατανάλωσης με ισόποσες επιταγές από πελάτες της, μέχρι να εκδικαστεί οριστικά το αίτημα της ΔΕΠΑ.
Τελικά το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της ELFE.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου «λύνει» πλέον τα χέρια της ΔΕΠΑ όπως τονίζουν χαρακτηριστικά κύκλοι της εταιρίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διοίκηση θα κινηθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

Απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ για να εγκρίνει απόφαση για διακοπή της παρoχής φυσικού αερίου προς την ELFE εφόσον η εταιρία συνεχίσει να πληρώνει με μεταχρονολογημένες επιταγές.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό χρέος προς τη ΔΕΠΑ ανέρχεται σήμερα σύμφωνα με τη διοίκηση στα 95 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές στα 110 εκατ. ευρώ.  
Όταν ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΠΑ το χρέος, σύμφωνα με κύκλους της εταιρίας, ήταν στα 89 εκατ. ευρώ.
Η συνέχιση της λειτουργίας τoυ εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στην Καβάλα και η απασχόληση των περίπου 600 άμεσα και έμμεσα εργαζομένων σε αυτό είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση άμεσα.
Η διοίκηση της ΔΕΠΑ φέρεται να εισηγείται την κεφαλαιοποίηση χρεών και την πώληση του εργοστασίου με το καθεστώς της αναγκαστικής ειδικής εκκαθάρισης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης