Επιχειρήσεις

Συνομιλίες Rowan για εξαγορά της επιχείρησης γεώτρησης της Maersk

tags :
Συνομιλίες Rowan για εξαγορά της επιχείρησης γεώτρησης της Maersk
Η επιχείρηση γεώτρησης της Maersk μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Rowan Cos. βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει τη δραστηριότητα γεώτρησης της εταιρείας A.P. Moller-Maersk A / S, η οποία πωλεί ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία για να επικεντρωθεί στις μεταφορές, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης γεώτρησης θα μπορούσαν να εκτιμηθούν σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και η αποτίμηση θα μπορούσε να αλλάξει καθώς οι συνομιλίες προχωρούν επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.
Η Rowan, έχει αγοραία αξία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, όταν το πετρέλαιο βρισκόταν πάνω  από 100 δολάρια το βαρέλι.
Οι συνομιλίες μεταξύ Rowan και Maersk, ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης γραμμής μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, είναι σε εξέλιξη και θα μπορούσαν ακόμα σταματήσουν. Τα περιουσιακά στοιχεία γεωτρήσεων έχουν επίσης προσελκύσει ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες γεώτρησης ανοικτής θάλασσας και άλλοι πιθανοί αγοραστές ενδέχεται να εμφανιστούν ακόμη, δήλωσε ο κόσμος.
Η αισιοδοξία ότι το χειρότερο έχει τελειώσει για την αγορά πετρελαίου έχει προκαλέσει αναταραχή   στη βιομηχανία υπέρακτιων εξέδρων φέτος.
Τον Μάιο, η Ensco Plc, ο δεύτερος μεγαλύτερος εργολάβος υπεράκτιων   εξέδρων στον κόσμο συμφώνησε να αγοράσει την αντίπαλη Atwood Oceanics Inc έναντι συνολικού ύψους περίπου 863 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Αύγουστο, η Transocean Ltd. συμφώνησε να εξαγοράσει το Songa Offshore για 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης