Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καλιφόρνια: Συνεργασία SCE και Tesla για την αποθήκευση καθαρής ενέργειας

tags :
Καλιφόρνια: Συνεργασία SCE και Tesla για την αποθήκευση καθαρής ενέργειας
Η Καλιφόρνια έχει φιλόδοξα σχέδια για το ενεργειακό της μείγμα, έχοντας θέσει ως στόχο να παράγει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030
Η Southern California Edison (SCE) παραδίδει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια άτομα σε περιοχή 50.000 τετραγωνικών μιλίων σε κεντρική, παράκτια και νότια Καλιφόρνια.
"Η βιωσιμότητα είναι πραγματικά ο πυρήνας και το ηλεκτρικό δίκτυο θα είναι στον πυρήνα της βοήθειας του κράτους να ανταποκριθεί σε αυτούς τους πολύ φιλόδοξους στόχους", δήλωσε ο Pedro Pizarro πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας SCE Edison International. στην Sustainable Energy του CNBC.
Με την αλλαγή του ενεργειακού μίγματος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να γίνονται όλο και πιο σημαντικές για την επιχείρηση, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες και προκλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Η αιολική ενέργεια, δήλωσε ο Pizarro, κατέλαβε σημαντική θέση στο μείγμα πόρων της εταιρείας και αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της συνολικής ενέργειας που παραδίδει στους πελάτες.
"Είναι εδώ για να μείνει," εξήγησε. "Είναι μια μεταβλητή πηγή, είναι διαλείπουσα και μπορεί να αμφισβητηθεί  η αξία της κατά περιόδους." Αυτό το ζήτημα του τι να κάνει όταν ο άνεμος δεν φυσάει ή ο ήλιος δεν λάμπει είναι δύσκολο. Σε αυτό το πλαίσιο, η αποθήκευση γίνεται όλο και πιο σημαντική.
Σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στο Οντάριο της Καλιφόρνια, η SCE συνεργάζεται με την Tesla. Σύμφωνα με την SCE, όταν η ζήτηση είναι χαμηλή, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να φορτιστούν, αποθηκεύοντας αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν 15.000 σπίτια για τέσσερις ώρες.
"Το έργο αποθήκευσης μπαταριών Mira Loma αποδεικνύει ότι η αποθήκευση ενέργειας αποτελεί μέρος του ενεργειακού μίγματος τώρα", δήλωσε ο Vibhu Kaushik της SCE.
"Αυτά τα έργα μπορούν να κατασκευαστούν πολύ γρήγορα, να κλιμακωθούν ανάλογα με τις ανάγκες, (και) είναι πραγματικά καλά στην ενσωμάτωση της ανανεώσιμης ενέργειας", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης