Επιχειρήσεις

Deal της Glencore με την Angolan LNG για πολυετές πρόγραμμα αγορών

Deal της Glencore  με την  Angolan LNG για πολυετές πρόγραμμα αγορών
 Η Angola LNG ανακοίνωσε την Τετάρτη 20/9 ότι η συμφωνία ήταν ένα ακόμη βήμα προς την οικοδόμηση συνεργασιών με τους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς LNG
Η εταιρεία εμπορίας Glencore πρόκειται να αγοράσει LNG από την Angola LNG για μια πολυετή περίοδο, προσθέτοντας  τη στις παρόμοιες πρόσφατες συμφωνίες που έχει υπογράψει συμπεριλαμβανομένου και της  Vitol.
 Η Angola LNG ανακοίνωσε την Τετάρτη 20/9 ότι η συμφωνία ήταν ένα ακόμη βήμα προς την οικοδόμηση συνεργασιών με τους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς LNG.
 Τον περασμένο μήνα πώλησε LNG στη Vitol για μια πολυετή περίοδο και έκλεισε  επίσης μια συμφωνία πώλησης με τον εμπορικό βραχίονα της γερμανικής  RWE.
 Μέχρι πρόσφατα, η Αγκόλα έχει πουλήσει όλο το LNG της μέσω ανταγωνιστικών προσφορών στην αγορά άμεσων συναλλαγών, καθώς    αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες περιορίσθηκε εξαιτίας της έκρηξης φυσικού αερίου από σχιστόλιθο.
 Οι ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αγκόλα, καθώς και οι περιορισμοί στις προμήθειες φυσικού αερίου από υπεράκτιες περιοχές εμπόδισαν επίσης το σχέδιο Chevron για κλείσιμο της συμφωνία πώλησης LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης