Επιχειρήσεις

Η GE αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας – Εξοικονόμηση 200 δισ. δολ.

Η GE αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας – Εξοικονόμηση 200 δισ. δολ.
Τεχνητή νοημοσύνη για να καταστήσει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας πιο αποτελεσματικά - Η General Electric καταθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία
Η General Electric Co. εργάζεται για έναν τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, μια τεχνολογία που αναμένεται να εξοικονομήσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.
Η νέα τεχνολογία έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Steven Martin,, επικεφαλής της GE στον τομέα των ενεργειακών συνδέσεων, σε συνέντευξη στη σύνοδο κορυφής Bloomberg New Energy Finance στο Λονδίνο. "Έχουμε πολλούς ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό."
Η τεχνολογία θα βελτιστοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο ρέει η ηλεκτρική ενέργεια μέσα και έξω από συσκευές αποθήκευσης, όπως μπαταρίες και σημεία κατανάλωσης, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητα του δικτύου και να εξοικονομήσει χρήματα για τους καταναλωτές.
Οι ερευνητές εξετάζουν το πώς η λεγόμενη μηχανική μάθηση μπορεί να ενσωματωθεί στις επιχειρήσεις από την υγειονομική περίθαλψη έως την πληροφορική και τώρα την ενέργεια. Η βιομηχανία βρίσκεται σε  μεγάλες  αλλαγές, καθώς τα πάντα από τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως τα οικιακά συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται προς την ψηφιοποίηση.
"Αυτή είναι μια βιομηχανία που χρειάζεται άπειρη εξερεύνηση", δήλωσε ο Martin που εργάσθηκε  σε πολλές νεοσύστατες εταιρείες στη Silicon Valley και τη Microsoft Corp πριν από την είσοδό του στην GE πέρυσι.
Η GE καταθέτει αυτήν την περίοδο μια σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης