Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Dijsselbloem: Δεν συζητήθηκε στο Eurogroup το θέμα της Eldorado Gold

Dijsselbloem: Δεν συζητήθηκε στο Eurogroup το θέμα της Eldorado Gold
Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress tests που θα γίνουν εντός του 2018 και πριν από τη λήξη του προγράμματος δήλωσε το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Β. Coeure
Δεν συζητήθηκε τελικά στο άτυπο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα 15/9 στο Τάλιν της Εσθονίας το θέμα της Εldorado Gold , σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρόεδρoυ της ευρωομάδας, Jeroen Dijsselbloem.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με το ζήτημα που εγείρει το ΔΝΤ, περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review), το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Β. Coeure  απάντησε ότι το μόνο θεσμικό όργανο που αποφασίζει για αυτό το θέμα είναι η Ενιαία Εποπτική Αρχή (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Ο SSM έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ανάλυση AQR για τις ελληνικές τράπεζες», είπε ο Β. Cerre και υπενθύμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress tests που θα γίνουν εντός του 2018 και πριν από τη λήξη του προγράμματος.
Ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ΑQR ή όχι, αλλά να γίνει μια συζήτηση με το ΔΝΤ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα κατευνάζει τις ανησυχίες του.
Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο Coeure , «υπάρχει μόνο ένας αρμόδιος ανεξάρτητος επόπτης , κι αυτός δεν είναι άλλος από τον SSM».
Ο Jeroen Dijsselbloem δήλωσε σήμερα ότι θέλει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το τέλος της θητείας του, δηλαδή μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2018, ακόμη και αν δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Ταλίν της Εσθονίας, ο Dijsselbloem είπε ότι σκοπεύει "ό,τι και αν συμβεί, να ολοκληρώσει τη θητεία του". Ο 51χρονος Ολλανδός πολιτικός είναι πρόεδρος του Eurogroup από τον Ιανουάριο του 2013. Στα μέσα του 2015 η θητεία του ανανεώθηκε από τους ομολόγους του των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης