Επιχειρήσεις

Tα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά "ρίχνει" στην αγορά των ΗΠΑ η Daimler

Tα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά
Η μονάδα Mitsubishi Fuso της Daimler άρχισε να κατασκευάζει τα μοντέλα eCanter σε εργοστάσια στην Πορτογαλία και την Ιαπωνία νωρίτερα το 2017
   
Η Daimler θα εντείνει τις προσπάθειες της για να κυκλοφορήσει τα πρώτα της μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών στην αγορά των ΗΠΑ, θέλοντας έτσι να μην μείνει πίσω στον ανταγωνισμό, από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών μεσαίων και βαρέων φορτηγών είναι στα αρχικά στάδια.
Ωστόσο, οι εταιρείες όπως η Daimler και η Navistar, καθώς και η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της αντικατάστασης των κινητήρων ντίζελ, με ηλεκτρικούς.
Η μονάδα Mitsubishi Fuso της Daimler άρχισε να κατασκευάζει τα μοντέλα eCanter σε εργοστάσια στην Πορτογαλία και την Ιαπωνία νωρίτερα το 2017.
Τα φορτηγά έχουν σχεδιαστεί για να παραδίδουν εμπορεύματα σε μεγάλες πόλεις και μπορούν να διανύσουν μία απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων μεταξύ δύο φορτίσεων, δήλωσε η Daimler.
Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν eCanters με περισσότερα πακέτα μπαταριών για μεγαλύτερες διαδρομές, ενώ αν μεταφέρουν ένα βαρύτερο φορτίο η απόσταση που θα μπορούν να κάνουν τα φορτηγά θα είναι μικρότερη.
Η Seven-Eleven της Ιαπωνίας, η οποία τον Μάιο 2017 έγινε ο πρώτος εμπορικός πελάτης για τα eCanter, σχεδιάζει να εφοδιάσει με 25 ηλεκτρικά φορτηγά το στόλο της.
Η Daimler αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της για την προσφορά ηλεκτρικών φορτηγών στις ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, πριν από τη διάσκεψη της επόμενης εβδομάδας σχετικά με την κλιματική αλλαγή.
Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk έκανε γνωστό μέσω twitter, ότι η εταιρεία της Silicon Valley θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικού ημι-φορτηγού στις 26 Οκτωβρίου 2017 στο Hawthorne της Καλιφόρνια.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης