Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

OMV: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση του Nord Stream-2

tags :
OMV: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση του Nord Stream-2
Δηλώσεις του επικεφαλή της αυστριακής εταιρείας στο Interfax
Η χρηματοδότηση μεγάλων ρωσικών σχεδίων, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream-2, κατέστη σχεδόν αδύνατη μετά την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη 13/9  ο Rainer Seele, διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας ενέργειας OMV η οποία έχει επενδύσει στο έργο αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 Trans-Baltic.
Σε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax  επεσήμανε ότι οι εταίροι του Nord Stream-2 θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να βασίζονται στο δικό τους κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση του σχεδίου.
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι ο  Seele επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί το 70% των δαπανών για τη χρηματοδότηση έργων και ότι οι εταίροι του έργου Nord Stream-2 είναι έτοιμοι να παράσχουν χρηματοδότηση - γέφυρα εάν ήταν απαραίτητο.
Σύμφωνα με το reuters ο ρωσικός γίγαντας Gazprom δήλωσε ότι το σχέδιο 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προσθήκη ενός δεύτερου ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου στη Βαλτική θα προχωρήσει ανεξάρτητα από τις κυρώσεις.
Νωρίτερα φέτος, η OMV μαζί με την Uniper, Wintershall, Shell και Engie συμφώνησαν σε δάνειο στο 10% του κόστους του αγωγού.
Η Gazprom είναι ο μοναδικός μέτοχος της Nord Stream-2, αναλαμβάνοντας το 50% του κόστους του αγωγού, θα μπορεί να μεταφέρει 55 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως σε τερματικό σταθμό στη Γερμανία και θα αρχίσει να λειτουργεί το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης