Επιχειρήσεις

Shell και η Petrobras επεκτείνουν τη συνεργασία τους στη Βραζιλία

tags :
Shell και η Petrobras επεκτείνουν τη συνεργασία τους στη Βραζιλία
Υπογραφή μνημονίου στη Χάγη για την ανάπτυξη πεδίων
Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες ενέργειας στον κόσμο, η Royal Dutch Shell και η Petrobras, υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Χάγη μνημόνιο μακροπρόθεσμης αμοιβαίας συνεργασίας για την ανάπτυξη πεδίων pre-salt στη Βραζιλία.
 Η Shell δήλωσε ότι η συνεργασία θα της επιτρέψει να επωφεληθεί από τεχνικές λύσεις, εμπειρογνωμοσύνη διαχείρισης συμβολαίων και οικονομικά αποδοτικές πρωτοβουλίες που εφαρμόζει η Petrobras στα έργα της Βραζιλίας. Η Shell θα μοιραστεί με την Petrobras την παγκόσμια εμπειρία της στα  βαθιά νερά, ιδιαίτερα όσον αφορά τις προσπάθειες απόδοσης κόστους και τη χρήση της τεχνολογίας.
 Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και γνώσεων σχετικά με τη διαχείριση της ασφάλειας και της διακυβέρνησης, τις τεχνικές και επιχειρησιακές λύσεις, τη διαχείριση συμβάσεων, την υλικοτεχνική υποδομή, την κατασκευή φρεατίων και την ασφάλεια των αερομεταφορών.
 Η συμφωνία υπεγράφη  από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Shell Ben Van Beurden και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Petrobras Pedro Parente , κατά τη διάρκεια επίσκεψης των στελεχών της Petrobras στην έδρα της Shell.
 "Η ανταγωνιστική ανάπτυξη των πόρων βαθέων υδάτων παραμένει καθοριστική για τη στρατηγική της εταιρείας μας για τις επόμενες δεκαετίες και είμαστε πολύ ευτυχείς να προωθήσουμε τα τεχνικά και επιχειρησιακά οφέλη των κοινοπραξιών μας με τη Petrobras στη Βραζιλία", δήλωσε ο Wael Sawan, της  Shell. "Έχουμε δει το κόστος, την ασφάλεια, την καινοτόμο σκέψη και την ανάπτυξη της παραγωγής να  εξελίσσονται με πολύ θετικό τρόπο. Οι προτιμητέες συνεργασίες και η κοινή τεχνογνωσία αποτελούν βασικό στοιχείο αυτής της επιτυχίας. "
 Η συμφωνία ισχύει για πέντε έτη και μπορεί να ανανεωθεί. Η Shell είναι στρατηγικός εταίρος της Petrobras στο pre-salt, με μειοψηφικά πακέτα στους τομείς Libra και Lula και σε άλλους σημαντικούς τομείς όπως η Sapinhoá, η Lapa και η Iara, οι οποίοι βρίσκονται στη λεκάνη του Santos.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης