Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Rolls-Royce: Deal 159 εκατ. δολ. για σταθμούς παραγωγής ενέργειας

Rolls-Royce: Deal 159 εκατ. δολ. για σταθμούς παραγωγής ενέργειας
Οι συμβάσεις αποτελούν μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της κυβέρνησης του Μπανγκλαντές για υπερδιπλασιασμό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα 38.000 MW με στόχο να καλύψει μια πρόβλεψη ζήτησης περίπου 33.000 MW μέχρι το 2030
Η θυγατρική της Rolls-Royce Power Systems, η Bergen Engines, υπέγραψε συμβάσεις για την παράδοση δύο σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στο Μπαγκλαντές ύψους 159 εκατ. δολ.
Η σύμβαση για την Confidence Power Rangpur Limited αφορά σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Rangpur, ισχύ 112 μεγαβάτ που θα παραδοθεί φέτος.
Ένας δεύτερος, παρόμοιος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει οριστεί για παράδοση το 2018. Ο  σταθμός ισχύος 150 MW που προορίζεται για την "Midland East Power Ltd" θα βρίσκεται στο Ashuganj. Στα συμβόλαια περιλαμβάνονται επίσης παραδόσεις ανταλλακτικών.
 "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιλέξει να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τομέα ενέργειας στο Μπαγκλαντές", σχολιάζει ο Jeff Elliott, Διευθύνων Σύμβουλος στις Engen Engen. "Οι μηχανές Bergen έδωσαν τον πρώτο κινητήρα γεννήτριας Rolls-Royce στο Μπαγκλαντές το 2001 και από τότε έχουν κατασκευάσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που καλύπτουν πάνω από το 5% της συνολικής τροφοδοσίας της χώρας.
 Αυτές οι νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για εμάς και είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους πελάτες μας και για το σύνολο της χώρας ».
 Οι συμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της κυβέρνησης του Μπανγκλαντές για υπερδιπλασιασμό της εθνικής δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα 38.000 MW με στόχο να καλύψει μια πρόβλεψη ζήτησης περίπου 33.000 MW μέχρι το 2030.
 Η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει σημαντική αύξηση των 9.000 MW κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που βασίζεται σε μηχανές εσωτερικής καύσης κατασκευάζεται εύκολα μέσα σε μόλις ένα χρόνο, ενώ άλλες εναλλακτικές λύσεις μπορούν να διαρκέσουν μέχρι επτά χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης