Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας δημιούργησε η Honda

Έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας δημιούργησε η Honda
Το Power Manager λειτουργεί συγκεντρώνοντας και κατανέμοντας ενέργεια από και προς το δίκτυο, σπίτια ή επιχειρήσεις με φωτοβολταϊνά πάνελ και ηλεκτρικά οχήματα
Ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ενέργειας το Power Manager παρουσιάζει η Honda στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για την ενσωμάτωση ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο.
Μέσω αυτού, επιτυγχάνεται η συγκέντρωση και κατανομή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ δικτύου, σπιτιών και επιχειρήσεων και ηλεκτρικών οχημάτων, για έξυπνη εξισορρόπηση της ζήτησης και αποδοτική αποθήκευση ενέργειας.
Η Honda θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του Power Manager σε πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνου δικτύου στη Δυτική Γαλλία.
Το Power Manager λειτουργεί συγκεντρώνοντας και κατανέμοντας ενέργεια από και προς το δίκτυο, σπίτια ή επιχειρήσεις με φωτοβολταϊνά πάνελ και ηλεκτρικά οχήματα.
Η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται στο σύστημα από ένα δίκτυο ή παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και μπορεί να χρησιμοποιείται για τη ηλεκτρική τροφοδοσία ή θέρμανση κτιρίων και για φόρτιση των EV.
 Όσο το EV είναι στην πρίζα, η ενέργεια μπορεί να αποθηκεύεται και να χρησιμοποιείται στο σπίτι ή να πωλείται ως παροχή προς το δίκτυο, δημιουργώντας αξία για τους ιδιοκτήτες του EV.
Το σύστημα Power Manager μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση του δικτύου τις ώρες έλλειψης ή περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας, και να γίνει μία πηγή εσόδου για τους ιδιοκτήτες EV.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης