Επιχειρήσεις

Σε άνοδο το πετρέλαιο - Στα 48,07 δολάρια το βαρέλι κινείται το αργό

Σε άνοδο το πετρέλαιο - Στα 48,07 δολάρια το βαρέλι κινείται το αργό
Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους καιοι Σαουδάραβες συζητούν για την επέκταση των περικοπών
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα 11/9, με το χτύπημα του τυφώνα Irma στη Φλόριντα καθώς ενισχύθηκε η ανησυχία για τη ζήτηση, ενώ τα διυλιστήρια των Η.Π.Α. προχώρησαν σε επανεκκίνηση και οι συνομιλίες της Σαουδικής Αραβίας για επέκταση των περικοπών άσκησαν ανοδικές πιέσεις στην τιμή.
Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού  σημείωνε άνοδο 1,28% στα 48 δολάρια το βαρέλι και το bent ενισχυόταν 0,06% στα 53 δολάρια το βαρέλι.
Το West Texas Intermediate  στις ΗΠΑ έληξε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με 59 σεντς, ή 1,2%, στα $ 48,07.
Τα συμβόλαια του Brent για παράδοση τον Νοέμβριο μειώθηκαν 3 σεντ στα 53,75 δολάρια το βαρέλι.
Ο τυφώνας Irma έπληξε τη Φλόριντα την Κυριακή το πρωί ως επικίνδυνο τυφώνα της κατηγορίας 4. Σταδιακά εξασθένισε σε μια τροπική καταιγίδα μέχρι το πρωί της Δευτέρας καθώς κατευθυνόταν προς τη Γεωργία.
Η Irma ακολούθησε τον τυφώνα Harvey, ο οποίος έπληξε το πετρελαιοφόρο κέντρο των ΗΠΑ του Τέξας πριν από δύο εβδομάδες, πλήττοντας  το ένα τέταρτο των διυλιστηρίων της χώρας  πολλά από τα οποία επανενεργοποιούνται τώρα.
Τώρα πολλά διυλιστήρια ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου διυλιστηρίου των ΗΠΑ.
Τη Δευτέρα, η Motiva Enterprises αποκατέστησε την μονάδα ακατέργαστης απόσταξης 325.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) VPS-5 στο διυλιστήριο της στο Port Arthur του Τέξας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης