Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Volkswagen: Eπενδύσεις πάνω από 20 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030

tags :
Volkswagen: Eπενδύσεις πάνω από 20 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030
Στα τέλη του 2016, η Volkswagen είχε κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις της να στραφεί στα τύπου SUV και ηλεκτρικά οχήματα
Η Volkswagen αναμένεται να διπλασιάσει τις επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, σε πάνω από 20 δισ. δολάρια, μία ακόμη κίνηση της γιγαντιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στην προσπάθειά της να «απεμπλακεί» από το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Όπως ήταν ήδη γνωστό, το πρώτο από τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους των Η.Π.Α. έως και το 2020, με τον απώτερο στόχο να είναι η πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως το χρόνο μέχρι το 2025.
Στα τέλη του 2016, η Volkswagen είχε κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις της να στραφεί στα τύπου SUV και ηλεκτρικά οχήματα, σταματώντας ταυτόχρονα την πώληση πετρελαιοκίητων οχημάτων στην αμερικανική αγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύει να έχει κυκλοφορήσει 19 μοντέλα SUV μέχρι το 2020 παγκοσμίως, από μόλις δύο που έχει τώρα.
Το συνολικό κόστος του «dieselgate» για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέρχεται σε πάνω από 25 δισ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων, των κυρώσεων, της αποκατάστασης των καταναλωτών και του κόστους αγοράς οχημάτων.
Στην Ευρώπη, η Volkswagen θα προσφέρει μια πρόσθετη εγγύηση δύο ετών, αλλά δεν θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων της που επηρεάζονται από την εξαπάτηση στις δοκιμές εκπομπών, έπειτα από απόφαση της Κομισιόν, στις 14 Ιουνίου 2017.
Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των προβληματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη επαναγοραστεί ή αντικατασταθεί.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης