Επιχειρήσεις

ΣΒΕΕ: Να επενεξετασθούν τα εκκρεμή ζητήματα της Eldorado - Πρόκειται για επένδυση άνω των 3 δισ. δολαρίων

ΣΒΕΕ: Να επενεξετασθούν τα εκκρεμή ζητήματα της Eldorado - Πρόκειται για επένδυση άνω των 3 δισ. δολαρίων
«Η αναστολή υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης δεν υποβοηθά σε καμία περίπτωση στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα και στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων
Να επανεξεταστεί το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν την επένδυση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» ("Eldorado Gold") στη Χαλκιδική, ώστε η λειτουργία της να μην ανασταλεί, ζητά με σημερινή 11/9 επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για επένδυση άνω των 3 δισ. δολαρίων που θα απασχολεί πάνω από 3.600 εργαζόμενους στην πλήρη λειτουργία της.
Από την πλευρά της, με δική της ανακοίνωση, η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) χαρακτηρίζει δυσάρεστη εξέλιξη την ανακοίνωση της «Eldorado Gold» για την αναστολή των εργασιών της, τονίζοντας ότι «καμία επένδυση δεν περισσεύει στην Ελλάδα» και καλώντας τις δύο πλευρές να βρουν λύση «έστω και την ύστατη στιγμή».
Αναλυτικότερα, στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η διοίκηση του ΣΒΒΕ επισημαίνει ότι η σημερινή ανακοίνωση για την αναστολή της επενδυτικής δραστηριότητας της «Ελληνικός Χρυσός» δημιουργεί σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας και στην εξαγγελθείσα, μόλις χθες, από τη Θεσσαλονίκη, κυβερνητική πολιτική για αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας, με αιχμή την υλοποίηση επενδύσεων και στήριξη της περιφέρειας.
«Η αναστολή υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης δεν υποβοηθά σε καμία περίπτωση στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα και στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, που είναι απολύτως απαραίτητες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας» επισημαίνεται στην επιστολή.
Η διοίκηση του ΣΒΒΕ, τέλος, επισημαίνει ότι «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να μην ακυρωθεί μια εμβληματική ξένη άμεση επένδυση στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης».
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του ΒΕΘ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρώτος αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τονίζει: «Λίγες ημέρες μετά το κάλεσμα που απηύθυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προς τους Γάλλους επιχειρηματίες που συνόδευαν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τις επισκέψεις σε ελληνικές επιχειρήσεις που προοδεύουν και τις εξαγγελίες από το βήμα της 82ης ΔΕΘ για επενδύσεις, έρχεται η ανακοίνωση της Eldorado Gold, που δηλώνει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη χώρα μας.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδύσεις, από θέσεις εργασίας, κατά συνέπεια καμία επένδυση δεν περισσεύει.
Αν πραγματικά θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο, θα πρέπει οι κυβερνώντες να υποστηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα και να καλωσορίσουν τις επενδύσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει ποτέ σελίδα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης