Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μ. Παναγιωτάκης: Συνεργασίες και άνοιγμα της ΔΕΗ σε καινούργιες αγορές – O νέος στρατηγικός σχεδιασμός

Μ. Παναγιωτάκης: Συνεργασίες και άνοιγμα της ΔΕΗ σε καινούργιες αγορές – O νέος στρατηγικός σχεδιασμός
Επιδίωξη της επιχείρησης είναι να μετατραπεί σε προμηθευτή ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες
Με επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες αγορές μέσω συνεργασιών και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της σχεδιάζει η ΔΕΗ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος ώστε να παραμείνει ισχυρός πυλώνας στον τομέα της ενέργειας.
Μιλώντας στο συνέδριο «Investment Opportunities in Southeastern Europe – Trends and challenges in the energy sector» που πραγματοποιεί σήμερα 9/9 η ΔΕΗ στο περιθώριο της 82ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης ανέφερε πως κύριο μέλημα της διοίκησης είναι να οδηγήσει τη ΔΕΗ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθερότητα στην επόμενη μέρα.
«Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι επαφές με άλλες εταιρίες και ο διάλογος για τυχόν συνεργασίες είναι απολύτως απαραίτητα», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, υπογραμμίζοντας πως η επιχείρηση είναι ανοιχτή σε συνεργασία με άλλες εταιρίες και κατά προτεραιότητα με τις εταιρίες της Ευρώπης.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της ΔΕΗ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κινεζικές εταιρίες με τις οποίες υπάρχει ήδη συνεργασία σε διάφορα project, τα οποία-  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - πολύ σύντομα θα λάβουν σάρκα και οστά.
«Η ΔΕΗ ήταν και θα παραμείνει ισχυρή», σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο ρόλος της εξοικονόμησης

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παναγιωτάκης στην ομιλία του στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, τονίζοντας πως «στη ΔΕΗ λέμε ότι η εξοικονόμηση είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της ΕΕ για την απανθρακοποίηση σε όλες τις δραστηριότητες όπως η θέρμανση η ψύξη και οι μεταφορές οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια σε αύξηση των αναγκών παραγωγής ενέργειας.
«Χρειαζόμαστε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό για ομαλή μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Χρειαζόμαστε υποδομές για τη διαχείριση της διασπαρμένης παραγωγής από ΑΠΕ», σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης και τόνισε πως η ΔΕΗ σε συνεργασία με άλλες εταιρίες σχεδιάζει τη δραστηριοποίηση σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή.  
«Ως ΔΕΗ θέλουμε να καταστούμε σημαντικός ενεργός πυλώνας ανάπτυξης, παρέχοντας υποστήριξη στη διαχείριση της ενέργειας και στην εξοικονόμηση, αλλά και στην παραγωγή ΑΠΕ. Θέλουμε να αναπτύξουμε την επιχειρηματικότητα μας στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και στην εξοικονόμηση ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτάκης και κατέληξε λέγοντας πως ο στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα μετατραπεί σε προμηθευτή ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης