Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευρωζώνη: Περαιτέρω ενίσχυση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Περαιτέρω ενίσχυση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017
Eurostat: Αμετάβλητες οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο για την ευρωζώνη
Περαιτέρω ενίσχυση καταγράφει για ακόμα έναν μήνα το επενδυτικό κλίμα εντός της Ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο του 2017, όπως αναφέρει ο σχετικός δείκτης Sentix, με το ερευνητικό ινστιτούτο ωστόσο να χαρακτηρίζει την άνοδο «ασθενή».
Ειδικότερα, ο δείκτης σκαρφάλωσε στις 28,2 μονάδες, έναντι 27,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέναν οι δείκτης να υποχωρήσει στις 27 μονάδες.
«Τα στοιχεία από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα ήταν απογοητευτικά», σχολίασε χαρακτηριστικά το Sentix, για να προσθέσει ότι «και στις δύο περιοχής, η ανάκαμψη ήταν ασθενής».
Μάλιστα, κάτι τέτοιο αντικατοπτρίζεται και στην οπτική των επενδυτών απέναντι στις τρέχουσες συνθήκες της Ευρωζώνης, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί στις 39,8 μονάδες, έναντι 40 μονάδων τον Αύγουστο 2017.
Ωστόσο, οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη κατά τους επόμενους μήνες κατέγραψε βελτίωση, και συγκεκριμένα στις 17,3 μονάδες, έναντι 16 μονάφων προηγούμέων.

Eurostat: Αμετάβλητες οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο για την ευρωζώνη


Καμία μεταβολή δεν επήλθε στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο στην ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκαν 0,1% στην Ε.Ε., σύμφωνα με την εκτίμηση της Euostat.
Τον Ιούνιο του 2017 οι τιμές είχαν υποχωρήσει 0,2% στην ευρωζώνη και 0,3% στην Ε.Ε.. Παράλληλα σε ετήσια βάση οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία ενισχύθηκαν 2% στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. κατά 2,3%.
Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε σε Βουλγαρία (2,4%), Εσθονία (1,4%), Δανία και Σουηδία (0,9%), ενώ η ισχυρότερη πτώση σε Ουγγαρία (-1%), Ιρλανδία (-0,7%) και Σλοβακία (-0,6%), σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Αντιστοίχως σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017 η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε σε Βουλγαρία (5,9%), Εσθονία (5,4%) και Βουλγαρία (5,2%).

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης