Επιχειρήσεις

Buy στην Alpha Bank η Goldman, underperform η BofA - Χαοτική η διαφορά στην τιμή στόχο

Buy στην Alpha Bank η Goldman, underperform η BofA - Χαοτική η διαφορά στην τιμή στόχο
Η τιμή στόχος που δίνει στη μετοχή η Goldman Sachs είναι στα 2,80 ευρώ, ενώ αντίστοιχα η τιμή στόχος που δίνει η BofA είναι 1,83 ευρώ
Buy (αγορά) συστήνει η Goldman Sachs για την Alpha Bank, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' 3μηνου του 2017, ενώ αντίθετα η Bank of America Merrill Lynch δίνει σύσταση underperform (αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς).
Η τιμή στόχος που δίνει στη μετοχή η Goldman Sachs είναι στα 2,80 ευρώ, ενώ αντίστοιχα η τιμή στόχος που δίνει η BofA είναι 1,83 ευρώ.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs τονίζει ότι η Alpha Bank κατέγραψε αύξηση των καταθέσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ κατάφερε να πετύχει τους στόχους μείωσης των προβληματικών δανείων.
Η τράπεζα κατέγραψε κέρδη 118 εκατ. ευρώ στο α' 6μηνο του έτους, ενώ τα Λειτουργικά Έξοδα μειώθηκαν κατά 4,9% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν το α' ́εξάμηνο 2017 σε 559,8 εκατ. ευρώ.
Οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου το β ́ τρίμηνο 2017 ανήλθαν σε 216,6 εκατ. ευρώ έναντι 246,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.
Ως αποτέλεσμα, το κόστος πιστωτικού κινδύνου (CοR) μειώθηκε σε 146 μονάδες βάσεως το β ́ τρίμηνο 2017 έναντι 164 μονάδων βάσεως κατά μέσο όρο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Τον Αύγουστο 2017, η χρηματοδότηση μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) της Τραπέζης, διαμορφώθηκε σε 9,1 δισ., μειωμένη κατά 4,1 δισ. από τις αρχές του 2017.

Οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για την Alpha Bank

Από τη μεριά της η Bank of America Merrill Lynch επιβεβαιώνει ότι υπήρξε βελτίωση των κεφαλαιακών δεικτών της τράπεζας, εντούτοις θεωρεί ότι το β' 3μηνο του έτους πιθανόν να επιβραδυνθεί η διαδικασία βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού.
Το β ́ τρίμηνο 2017, τα δάνεια σε καθυστέρηση στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 717 εκατ. ευρώ, μετά από διαγραφές.
Ο δείκτης καθυστερήσεων διαμορφώθηκε σε 37,6% για τον Όμιλο, με τον αντίστοιχο Δείκτη Καλύψεως να ανέρχεται σε 69%.
Αντιστοίχως, τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 505 εκατ. ευρώ μετά από διαγραφές, κατά το β ́ τρίμηνο 2017.
Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων για τον Όμιλο διαμορφώθηκε σε 53,7%, ενώ ο αντίστοιχος Δείκτης Καλύψεως ανήλθε σε 48%.
Οι συσσωρευμένες προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε 15,3 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 25,9% του δανειακού χαρτοφυλακίου.
Οι βασικοί κίνδυνοι για τον στόχο τιμών αφορούν την καλύτερη ή χειρότερη ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και τις κορυφαίες τάσεις, την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του ομίλου, καθώς και τους όρους χρηματοδότησης.
Περαιτέρω κίνδυνοι σχετίζονται με την πολιτική σταθερότητα και τη μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης