Επιχειρήσεις

Απάντηση Schroeder στις επικρίσεις για τη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft

Απάντηση Schroeder στις επικρίσεις για τη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft
«Είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, με σημαντικούς δεσμούς με τη Γερμανία» δήλωσε ο πρώην καγκελάριος
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schroeder απάντησε στους επικριτές του για τη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της κρατικής ρωσικής εταιρείας Rosneft, επισημαίνοντας ότι κάποιοι από τους επικριτές του θέλουν να σπρώξουν τη Γερμανία σε έναν «νέο Ψυχρό Πόλεμο».
Μεταξύ των επικριτών είναι και η διάδοχός του στην καγκελαρία Angela Merkel.
Ο διορισμός του Gerhard Schroeder στο διοικητικό συμβούλιο της πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, εναντίον της οποίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση για τον ρόλο της Μόσχας στην κρίση στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, όπου πολλοί φοβούνται μια ρωσική παρέμβαση στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε  ο πρώην καγκελάριος, επεσήμανε ότι ο γερμανικός Τύπος παρουσιάζει με στρεβλό τρόπο τη Rosneft, ενώ αναρωτήθηκε αν θα αντιμετώπιζε τις ίδιες επικρίσεις αν είχε επιλέξει να εργαστεί για μια αμερικανική εταιρεία.
«Σκεφτείτε να μου είχαν προτείνει να εργαστώ όχι για τη Rosneft, αλλά για την Exxon στις ΗΠΑ», είπε ο Schroeder .«Κανείς δεν θα αναρωτιόταν για τα πραγματικά μου κίνητρα», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ένας υποψήφιος βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κόμμα στο οποίο άνηκε και ο ίδιος ο πρώην καγκελάριος.
«Είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, με σημαντικούς δεσμούς με τη Γερμανία», συνέχισε. «Δεν είναι το μακρύ χέρι του Κρεμλίνου. Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, αλλά και η BP είναι μέτοχος και το Κατάρ είναι μέτοχος», τόνισε.
Η Merkel είχε δηλώσει ότι «δεν ήταν σωστή» η απόφαση του Σρέντερ να αναλάβει θέσεις σε εταιρείες μετά την αποχώρησή του από τη γερμανική πολιτική σκηνή και κάτι τέτοιο δεν θα προκαλούσε «μακροπρόθεσμα πρόβλημα ούτε θα είχε επιπτώσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης