Επιχειρήσεις

Η ContourGlobal σχεδιάζει IPO αξίας 1 δισ. δολ. στην αγορά του Λονδίνου

tags :
Η ContourGlobal σχεδιάζει IPO αξίας 1 δισ. δολ. στην αγορά του Λονδίνου
Η JPMorgan, η Goldman Sachs και η Rothschild αναλαμβάνουν την πώληση των μετοχών
Η ContourGlobal LP σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να ανέλθει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια,  εν μέσω έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αν και η τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και ενδοχομένως να υπάρξει διαφορποίηση των σχεδίων πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι η  εταιρεία επέλεξε την JPMorgan Chase & Co. και την Goldman Sachs Group Inc. για μια πιθανή εισαγωγή στο Λονδίνο ενώ η Rothschild & Co. αναλαμβάνει ως οικονομικός σύμβουλος για την πώληση.
Η εταιρεία θα μπορούσε να είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που θα πραγματοποιήσει IPO στο Λονδίνο τουλάχιστον για μία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία το Bloomberg.
Του τελευταίους 12 μήνες υπήρξε μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος για τις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με 21 εταιρείες στον κλάδο να αντλούν 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας κατά πολύ τα 761,1 εκατομμύρια δολάρια από 14 δημόσιες εγγραφές κατά το προηγούμενο έτος.
Η ContourGlobal παράγει ενέργεια μέσω της θερμότητας, η οποία περιλαμβάνει πιο παραδοσιακές πηγές καυσίμων όπως το φυσικό αέριο και τον άνθρακα και τη μονάδα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρησιμοποιεί αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική και ιδρύθηκε το 2005 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Joseph Brandt και την Reservoir Capital Group, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης