Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεξικό: Διετή παράταση στην Pemex για το μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου 101

Μεξικό: Διετή παράταση στην Pemex για το μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου 101
H επέκταση της μίσθωσης δίνει στην Pemex περισσότερο χρόνο για να εκτελέσει τα επενδυτικά σχέδια, αλλά η παράλειψη αυτή θα την υποχρέωνε να επιστρέψει την έκταση στο κράτος προκειμένου να συμπεληφθεί σε μελλοντικές δημοπρασίες πετρελαίου
Η Mεξικάνικη εθνική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex μπορεί να συνεχίσει τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο μπλοκ 101  που της χορηγήθηκε το 2014 στο πλαίσιο της ενεργειακής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, καθώς το υπουργείο Ενέργειας ενέκρινε μια παράταση προθεσμίας δύο ετών, ανέφεραν πηγές  στο CNBC.
Οι μισθώσεις για τα μπλοκ, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών έργων έρευνας και παραγωγής της εταιρείας, έληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η ενεργειακή μεταρρύθμιση, η οποία τερμάτισε το μονοπώλιο της Pemex για δεκαετίες, επέτρεψε στην Petróleos Mexicanos, όπως είναι επίσημα γνωστή, να διατηρήσει τις περισσότερες από τις προηγούμενες μισθώσεις του με την προϋπόθεση ότι θα εκτελεί ένα ελάχιστο επίπεδο εργασιών  στις περιοχές.
Η μεταρρύθμιση απαιτούσε από όλους τους κατόχους μισθώσεων να επενδύσουν στα έργα τους εντός τριών ετών ή να διακινδυνεύσουν να τα χάσουν.
Η Pemex δεν ήταν σε θέση να συμμορφωθεί λόγω των περικοπών προϋπολογισμού και της πτώσης των τιμών πετρελαίου που μείωσε δραματικά τη ροή μετρητών.
Η Pemex αναζητά έναν εταίρο της κοινής επιχείρησης για το εξερευνητικό μπλοκ Maximino-Nobilis στον Κόλπο του Μεξικού και έχει δημιουργήσει μια σύνδεση στο κοντινό μπλοκ Trion με την αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης και πετρελαίου BHP Billiton.
Τρεις άλλες εξερευνητικές μισθώσεις αντιμετωπίζουν νομικά θέματα, ενώ δύο ακόμη - ένα χερσαίο και άλλο σε βαθιά νερά - δεν είχαν λάβει την παράταση των δύο ετών, σύμφωνα με μία από τις πηγές που επικαλείται το CNBC.
H επέκταση της μίσθωσης  δίνει στην Pemex περισσότερο χρόνο για να εκτελέσει τα επενδυτικά σχέδια, αλλά η παράλειψη αυτή θα την υποχρέωνε να επιστρέψει την έκταση στο κράτος προκειμένου να συμπεληφθεί σε μελλοντικές δημοπρασίες πετρελαίου.
Η Pemex έλαβε επίσης 286 μισθώσεις εξόρυξης που δεν επηρεάζονται από την επενδυτική απαίτηση βάσει της λεγόμενης Round Zero το 2014.
Έκτοτε, το Μεξικό διενήργησε επτά διεθνείς δημοπρασίες πετρελαίου για παράκτιες και υπεράκτιες εκτάσεις που ανήκαν στην Pemex.
Οι δημοπρασίες οδήγησαν σε 70 νέες συμβάσεις τις οποίες το υπουργείο ενέργειας εκτιμά ότι θα φέρει 59 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδύσεις κατά τη διάρκεια των συμβάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης