Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ινδία: BP και Reliance επενδύουν στην αποθήκευση ενέργειας

tags :
Ινδία: BP και Reliance επενδύουν στην αποθήκευση ενέργειας
Παγκόσμιες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου που αναζητούν ευκαιρίες στη νέα ενέργεια - Η Ινδία στοχεύει στην επέκταση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 175 gigawatts
Η Reliance Industries Ltd., που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας, Mukesh Ambani, σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά αποθήκευσης ισχύος με τη συνεργάτη την BP Plc. με στόχο να επεκταθεί στον αναπτυσσόμενο τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι εταιρείες εξετάζουν σχέδιο για τη δημιουργία μονάδων εξοικονόμησης ενέργειας κοντά σε εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας ενώ η τελική απόφαση σχετικά με τις επενδύσεις και την υλοποίησή τους αναμένεται να ληφθεί μέχρι το Δεκέμβριο.
Η ώθηση στην αποθήκευση ενέργειας συνδυάζεται με τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Narendra Modi για την ενίσχυση της της ανανεώσιμης ενέργειας και  συνδυάζεται με τον στόχο για την πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.
Παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου, όπως η Royal Dutch Shell Plc, η Total SA και η Exxon Mobil Corp., επενδύουν σε τεχνολογίες νέας ενέργειας για τη βελτίωση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάπτυξη καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές.
Η Reliance επιδιώκει να εισέλθει στην αγορά από το 2009, όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια για επιχειρήσεις εναλλακτικής ενέργειας.
Η Reliance και η BP ανακοίνωσαν τον Ιούνιο ότι επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την πώληση συμβατικών καυσίμων καθώς και να διερευνήσουν ευκαιρίες στην καθαρή ενέργεια.
Τον περασμένο μήνα, η εφημερίδα Mint ανέφερε ότι η Reliance σκοπεύει να πουλήσει υγροποιημένο φυσικό αέριο στα καταστήματα λιανικής πώλησης καυσίμων και να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.
Το LNG και τα ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελούσαν επέκταση της τρέχουσας επιχείρησης καυσίμων της Reliance, αν και η εταιρεία δεν έχει θέσει σε ισχύ επιχειρηματικό σχέδιο καθώς η αγορά βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει το bloomberg.
Η χωρητικότητα της ηλιακής ενέργειας στην Ινδία έχει αυξηθεί τέσσερις φορές από τον Δεκέμβριο του 2014 σε περίπου 13 gigawatts.
Οι αιολικές εγκαταστάσεις έφτασαν σχεδόν 33 gigawatts από 22,5 gigawatts κατά την ίδια περίοδο.
Η κυβέρνηση Modi επιδιώκει πρόσθετα 87 gigawatts ηλιακής ενέργειας και 28 gigawatts αιολικής ενέργειας από το 2022 για την επέκταση της συνολικής ανανεώσιμης δυναμικότητας της Ινδίας στα 175 gigawatts.
Εκτός από το λιανικό εμπόριο καυσίμων, η Reliance και η BP είναι ήδη εταίροι στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην εμπορία φυσικού αερίου στην Ινδία.
H ινδική εταιρεία διοχετεύει πάνω από 1.250 αντλίες καυσίμων στην Ινδία, ενώ η BP έχει εξασφαλίσει άδειες για να ανοίξει μέχρι και 3.500 σταθμούς στη χώρα.

www.worldnenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης