Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Puma Energy επενδύει στην λιανική αγορά καυσίμων του Πακιστάν

tags :
Η Puma Energy επενδύει στην λιανική αγορά καυσίμων του Πακιστάν
Οι πωλήσεις βενζίνης του Πακιστάν έχουν τριπλασιαστεί από το 2010 - Η Vitol αύξησε το μερίδιο της στη Hascol του Πακιστάν
Η Puma Energy BV σχεδιάζει να επενδύσει στο Πακιστάν και συγκεκριμένα στην εταιρεία  λιανικής πώλησης καυσίμων Admore Gas Pvt. προκειμένου να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση στην οικονομία των 283 δισ. δολαρίων.
Η Puma, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Trafigura Group, επιδιώκει να αποκτήσει μερίδιο στο λιανικό εμπόριο καυσίμων που θέλει να αυξήσει τα σημεία αποθήκευσης καυσίμων σε όλη τη χώρα.
Η άνοδος της κατανάλωσης, τα χαμηλά επιτόκια, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς και ο αυξανόμενος πληθυσμός, συμβάλλουν στην αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης του Πακιστάν που τρέχει με πάνω από 5%, την τελευταία δεκαετία.
Οι πωλήσεις βενζίνης του Πακιστάν έχουν υπερδιπλασιαστεί σε περισσότερους από 6 εκατ. τόνους το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο από το 2010, σύμφωνα με την Spectrum Securities Pvt που εδρεύει στο Καράτσι.
Η χώρα εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του ραφιναρισμένου καυσίμου και δαπάνησε το προηγούμενο οικονομικό έτος 11 δισ. δολάρια, ή το ένα πέμπτο των συνολικών εισαγωγών, για πετρελαϊκά προϊόντα.
Είναι επίσης μεταξύ των αναπτυσσόμενων αγορών υγροποιημένου φυσικού αερίου, μαζί με την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
Η Puma, εάν υλοποίησει τη συμφωνία, θα ακολουθήσει τη Vitol SA, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο έμπορο πετρελαίου στον κόσμο, ο οποίος απέκτησε μερίδιο στη Hascol Petroleum Ltd. του Πακιστάν το 2015 και προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου.
Η Vitol άσκησε την επιλογή να αυξήσει το μερίδιό της στη Hascol κατά 10% έως 25% τον περασμένο μήνα.
Η Admore έχει 471 σταθμούς καυσίμων λιανικής πώλησης και αύξησε τις πωλήσεις της κατά περισσότερο από τέσσερις φορές σε 174.000 τόνους πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης