Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με πρωτοποριακά «πακέτα» ενέργειας η επέκταση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας

Με πρωτοποριακά «πακέτα» ενέργειας η επέκταση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας
Η επιχείρηση προτίθεται να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρότυπο σε ότι αφορά στην προσφορά συνδυαστικών «πακέτων» φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος
Την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος προωθεί η εταιρία Αέριο Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για την προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 350 MW και για διάρκεια 20 ετών από τη ΡΑΕ.
Η επικείμενη επέκταση των δραστηριοτήτων της εγκαινιάζει επί της ουσίας μια νέα σελίδα στη 17ετή παρουσία της επιχείρησης στην ελληνική αγορά, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε στη πρώτη θέση ως πάροχος φυσικού αερίου σε αριθμό συνδέσεων, έχοντας επιτύχει διείσδυση 56% του φυσικού αερίου στις περιοχές που εξυπηρετεί.
Ειδικότερα, η εταιρία Αέριο Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες για θέρμανση και ζεστό νερό σε περισσότερα από 340.000 νοικοκυριά και πάνω από 8.000 επιχειρήσεις, αποτελώντας, σε αριθμό συνδέσεων (μετά τη ΔΕΗ) το μεγαλύτερο πάροχο ενέργειας στη χώρα.
Από τις συνδέσεις της, ποσοστό που ξεπερνά το 95% αφορά ατομικές αυτόνομες θερμάνσεις.
Με την είσοδό της στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία θα είναι σε θέση να παρέχει πλέον ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, προσφέροντας συνδυαστικά προϊόντα και υπηρεσίες ρεύματος και φυσικού αερίου.
Βασιζόμενη και αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία του ιταλικού κολοσσού ΕΝΙ που αποτελεί στρατηγικό επενδυτή καθώς ελέγχει το 49% του μετοχικού της κεφαλαίου, η εταιρία θα ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρότυπο σε ότι αφορά στην προσφορά συνδυαστικών «πακέτων» φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ολοκληρωμένες λύσεις προϊόντων ενέργειας

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο Εξαρχουλάκο, διευθυντής Marketing - Επικοινωνίας της Αέριο Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, πάγιος στόχος και άξονας της στρατηγικής της εταιρίας είναι να βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη και να συνεχίσει να επενδύει σε υποδομές που απαντούν στις ανάγκες του.
«Για το λόγο αυτό διαμορφώνουμε τις πλέον σύγχρονες συνθήκες τόσο για τα ελληνικά νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις, που θα επωφελούνται από τις αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, που θα συνδυάζουν φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό», σημειώνει ο ίδιος.
Στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας της, η εταιρεία ήδη διαθέτει επτά  καταστήματα στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των πελατών (18321), ανανεωμένο site (www.epaenergy.gr) και την υπηρεσία «myepa» για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Εκτός, όμως, από το πανελλαδικό άνοιγμά της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, η επιχείρηση θα μπορεί από το 2018 να έχει παρουσία σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που μπορούν να προμηθευτούν φυσικό αέριο.
Καθώς η τιμή του φυσικού αερίου συνεχίζει σταθερά, χρόνια τώρα, να είναι πολύ πιο χαμηλή από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το φυσικό αέριο παραμένει η πιο οικονομική επιλογή θέρμανσης, εξοικονομώντας στον καταναλωτή έως και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και με το ρεύμα.
Παραμένει δε η πιο αξιόπιστη και οικονομική επιλογή για θέρμανση και ζεστό νερό και για οικιακή και βιομηχανική χρήση.
Ταυτόχρονα, είναι και πιο εύχρηστο, πρακτικό και ευέλικτο, καθώς οι εγκαταστάσεις του επιτρέπουν την απόλυτη αυτονομία, ενώ ως καύσιμο το φυσικό αέριο είναι οικολογικό και κυρίως δεν νοθεύεται.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης