Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φάμελλος: Ανασυγκρότηση του ΟΑΣΘ προς όφελος των πολιτών και της πόλης

Φάμελλος: Ανασυγκρότηση του ΟΑΣΘ προς όφελος των πολιτών και της πόλης
Ο κ. Φάμελλος είπε, ότι ο κ. Παππάς ανέλαβε μία άμισθη θέση εκκαθάρισης ενός οργανισμού, που προβλέπεται νομοθετικά να κλείσει και δεν μπήκε σε κανένα από τα δύο Συμβούλια των νέων Οργανισμών για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
«Ο Στέλιος Παππάς είχε τον δικό του ρόλο στην Αριστερά, μια δικιά του πορεία πολύ σημαντική στο Οικονομικό Επιμελητήριο, διακριτός στην επιστήμη του, και συνδικαλιστικά και επιμελητηριακά, με πολύ μεγάλη ιστορία αλλά και με κυνηγητά και εξορίες» υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά στην διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Μιλώντας στον ρ/σ Alpha 9,89 ο κ. Φάμελλος είπε, ότι ο κ. Παππάς «ανέλαβε μία άμισθη θέση εκκαθάρισης ενός οργανισμού, που προβλέπεται νομοθετικά να κλείσει και δεν μπήκε σε κανένα από τα δύο Συμβούλια των νέων Οργανισμών που δημιουργήθηκαν για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Ανέλαβε δηλαδή χωρίς αμοιβή να διοικήσει την εκκαθάριση, το κλείσιμο δηλαδή του παλαιού ΟΑΣΘ».
Συνέχισε λέγοντας, ότι «δεν τοποθετήθηκε ο Στέλιος Παππάς σε κανένα από τα δύο συμβούλια των δύο νέων φορέων, που ο ένας θα κάνει τον συντονισμό και τον σχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου και ο άλλος θα κάνει την παροχή και την εκτέλεση του κυκλοφοριακού έργου.  
Και είναι σαφέστατα επιλογή μας ένα κεντρικό έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος, να κάνει μια πολύ δύσκολη και ευαίσθητη δουλειά.
Δηλαδή δεν έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε ένα στέλεχος για ένα οργανισμό;».
Συμπλήρωσε δε, ότι «χρειαζόταν να υπάρχει ισχυρή πολιτική αποτύπωση στο νέο συμβούλιο του υπό εκκαθάριση οργανισμού.
Και συμμετοχή επιστημόνων και ενεργών πολιτών και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και έγινε».
Κληθείς να σχολιάσει αν αυτό αποτυπώνει οικογενειοκρατία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Στέλιος Παππάς ήταν στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού πολύ νωρίτερα από τον γιό του, εδώ και χρόνια.
Έχει κατακτήσει με αξιοκρατία και αγώνες την πορεία του στη ζωή και στην Αριστερά.
Προφανώς οι γόνοι των πολιτευτών και των υπουργών της ΝΔ που πηγαίνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού και γυρίζουν εδώ και τους περιμένει δημόσια θέση με παχυλό μισθό, είναι άριστοι, κατά την ανάγνωση της ΝΔ.
Στη δική μας αντίληψη αυτοί που κατακτούν με αγώνες, με εξορίες τον ρόλο τους στη ζωή δικαιούνται να είναι και εκκαθαριστές ενός οργανισμού που έχει χρεώσει και προβληματίσει την ελληνική κοινωνία  και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ, και αυτό είναι ένα ακόμα ένα παράσημο στη ζωή τους».
 Σημείωσε ακόμη, ότι «εμείς θέλουμε η διοίκηση του ΟΑΣΘ να διευκρινίσει τη διαχείριση των οικονομικών πόρων, των υλικών και του προσωπικού, που είχε ο οργανισμός, την αξιοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης που εξασφάλιζε μόνιμα  κέρδη για τους μετόχους, χωρίς καλές συγκοινωνίες για τη Θεσσαλονίκη.
Είναι ένας φορέας, ο οποίος έχει κρυμμένους πολλούς “σκελετούς στην ντουλάπα του» και προφανώς χρειαζόμαστε ένα στέλεχος δυναμικό για να κάνει την εκκαθάριση.  
Είμαι σίγουρος ότι η αντίδραση της ΝΔ έχει να κάνει με το ότι φοβάται ότι θα αποκαλύψει πάρα πολλά ο κ. Παππάς στο νέο ρόλο που έχει».
Επιπλέον, είπε ότι «από την μεριά μου και ως βουλευτής της Θεσσαλονίκης και ως αναπληρωτής υπουργός θα στηρίξω και την εκκαθάριση, γιατί πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ο φορέας, για να έχουν οι Θεσσαλονικείς καλές συγκοινωνίες, αλλά και το έργο των δύο νέων φορέων, τους οποίους δημιουργήσαμε, στων οποίων επίσης τις διοικήσεις εύχομαι καλή επιτυχία γιατί αυτοί έχουν το σημαντικό έργο ανασυγκρότησης των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, προς όφελος των πολιτών και της πόλης».
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ξεκαθάρισε ότι «ούτε εκνευρισμός υπήρξε στην κυβέρνηση, ούτε αντιπαράθεση.
Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε σε παλαιότερα πρότυπα, τα οποία έχουν ξεπεραστεί και δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε αυτά, ως χώρα και ως κοινωνία, εφόσον δεν χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος.
Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε σε όλα αυτά που κατοχυρώνονται με το Σύνταγμα της χώρας μας.
Εξάλλου όλα αυτά αποτελούν τη βάση αλλά και την υποχρέωση μας στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, της Ευρωπαϊκής οικογένειας  που διεκδικούμε να ανήκουμε.
Αυτά τα έχουμε λύσει».
Επίσης, ανέφερε ότι «δεν αμφισβητείται το δικαίωμα του πολίτη να επιλέξει το θρήσκευμα.
Και δεν επιδιώκουμε, ούτε επιτρέπουμε, εμπλοκή της Θρησκείας και της Εκκλησίας στη λειτουργία της Πολιτείας ή αντίστροφα.
Σε αυτό το φαινόμενο αναφερόμαστε όταν μιλάμε για  φονταμενταλισμούς ή ταλιμπάν, όπου η θρησκεία επηρεάζει και παρεμβαίνει στο πολίτευμα.
Αυτές οι λειτουργίες δεν συγχέονται».
Τέλος, ανέφερε ότι «έχουμε διαφορετικούς ρόλους και από την άλλη, στο κοινωνικό επίπεδο, έχουμε και πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί.
Αλλά ούτε η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αμφισβητήσει το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και βέβαια η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει δείξει μια μεγάλη αγκαλιά σε πολίτες από άλλα θρησκεύματα, αλλά και σε πολίτες χωρίς θρήσκευμα, σε πολίτες που ζουν στην Ελλάδα,  που λειτουργούν κοινωνικά μαζί μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης