Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Teyssen (E.ON): Η αντιπαράθεση Βερολίνου - Άγκυρας δεν επηρεάζει την εταιρεία στην Τουρκία

Teyssen (E.ON): Η αντιπαράθεση Βερολίνου - Άγκυρας δεν επηρεάζει την εταιρεία στην Τουρκία
Η θυγατρική της Γερμανικής εταιρείας στην Τουρκία Enerjisa θα «σπάσει» σε δύο εταιρείες στο πρότυπο της Ε.ΟΝ με την Uniper.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού ενεργειακού κολοσσού E.ON, Johannes Teyssen, δήλωσε σήμερα (9/8) ότι η δραστηριότητα της εταιρείας στην Τουρκία μέσω της ενεργειακής Enerjisa, στην οποία κατέχει το 50%, «πάει καλά» και δεν έχει επηρεαστεί από την πολιτική αντιπαράθεση του Βερολίνου με την Άγκυρα.
Σημειώνεται, ότι ο εταίρος της Ε.ΟΝ στην Enerjisa, η τουρκική επενδυτική εταιρεία Sabanci Holdings, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο, ότι η Enerjisa θα χωριστεί σε δύο εταιρείες, μία υπεύθυνη για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και τη λιανική και μία υπεύθυνη για τη χονδρική παραγωγή ενέργειας και φυσικού αερίου.
Ο Teyssen δήλωσε, ότι αυτές οι δύο επιχειρήσεις θα μπορούσαν να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο πρότυπο της διάσπασης πέρσι της E.ON και της δημιουργίας της Uniper, η οποία ανέλαβε τα περισσότερα από τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την εμπορία ενέργειας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί, μετά την επιχείρηση καταστολής που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική μας χώρα πέρσι, μεταξύ των οποίων και η σύλληψη 10 ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανού υπήκοου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης