Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιά είναι τα οφέλη για τα Ελληνικά Πετρέλαια από το νέο 5ετές ομόλογο;

Ποιά είναι τα οφέλη για τα Ελληνικά Πετρέλαια από το νέο 5ετές ομόλογο;
Θετική ανταπόκριση των αγορών στο νέο πενταετές ομόλογο των ΕΛΠΕ -  Αντλήθηκαν 375 εκατ. ευρώ έναντι προσφοράς 700 εκατ ευρώ.   
Η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, η αύξηση και η διαφοροποίηση των διαθέσιμων γραμμών χρηματοδότησης, αλά και η αύξηση της μέσης ωρίμανσης των δανειακών υποχρεώσεων, καταγράφονται μεταξύ των θετικών αποτελεσμάτων στον ισολογισμό του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων από την επιτυχή έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου. 
Συνολικά, αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους 375 εκατ. ευρώ με σταθερό επιτόκιο 4,875%, ενώ οι προσφορές από νέους επενδυτές υπερκάλυψαν σημαντικά το ζητούμενο ποσό, με το βιβλίο προσφορών να ανέρχεται στα 700 εκατ. ευρώ.
Σημαντικό μέρος της ζήτησης προήλθε από κατόχους υφισταμένων ομολογιών λήξης Μαΐου 2017 με επιτόκιο 8%, που συμμετείχαν στη διαδικασία πρότασης εξαγοράς. 
Τα κεφάλαια της Έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν, μερικώς, για την εξαγορά των Ομολογιών λήξης 2017 και, εν μέρει, για την αποπληρωμή άλλων υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.
Η έκδοση ενισχύει περαιτέρω τον ισολογισμό του Ομίλου, καθώς αυξάνει τη μέση ωρίμανση των δανειακών υποχρεώσεών του, διαφοροποιεί τις πηγές χρηματοδότησης και αυξάνει τις διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης