Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επένδυση 1,6 δισ. δολ. από Toyota-Mazda σε εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Επένδυση 1,6 δισ. δολ. από Toyota-Mazda σε εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ
Το εργοστάσιο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων ετησίως, με την παραγωγή χωρισμένη μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών και θα αρχίσει να λειτουργεί το 2021.
Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Mazda ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν να επενδύσουν 1,6 δισ. δολάρια στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 2η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως σε πωλήσεις οχημάτων το 2016 Toyota, θα πάρει μερίδιο μετοχών 5% της Mazda, επεκτείνοντας την κυριαρχία της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, ενώ η Mazda θα λάβει μερίδιο μετοχών 0,25% του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της.
Το εργοστάσιο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων ετησίως, με την παραγωγή χωρισμένη μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, θα απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους και θα αρχίσει να λειτουργεί το 2021.
Η συνεργασία αυτή για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων έρχεται ως επιστέγασμα της αυστηροποίησης των παγκόσμιων κανονισμών για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αναγκάζοντας τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναπτύξουν αυτοκίνητα με μπαταρίες, καθώς η βιομηχανία αγωνίζεται με το υψηλό κόστος έρευνας και τον έντονο ανταγωνισμό από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας τους η Toyota και η Mazda θα συνεργαστούν επίσης για την ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφορικής στα αυτοκίνητα και αυτοματοποιημένων λειτουργιών οδήγησης.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης