Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζημιά στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης του δήμου Νέστου προκάλεσε εργολήπτρια εταιρεία του ΤΑΡ

Ζημιά στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης του δήμου Νέστου προκάλεσε εργολήπτρια εταιρεία του ΤΑΡ
Συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας Spiecapag που δούλευαν για την κατασκευή του αγωγού TAP σε περιοχή κοντά στο Διαλεκτό έσπασαν τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της περιοχής.
Μεγάλη ζημιά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Δήμου Νέστου με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση, προκάλεσαν την περασμένη Παρασκευή (28/7) συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας Spiecapag, που δούλευαν για την κατασκευή του αγωγού TAP σε περιοχή κοντά στο Διαλεκτό.
Όπως μεταδίδει το kavalapost.gr, το συμβάν προκάλεσε αρχικά την οργή του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε και την προσφυγή του δήμου στα Δικαστήρια με σκοπό τη διεκδίκηση αποζημίωσης, ενώ μια μέρα αργότερα ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση του TAP.
Χθες η κοινοπραξία κατασκευής και διαχείρισης του αγωγού ΤΑΡ, η οποία ανέλαβε την δωρεάν διανομή εμφιαλωμένων νερών στους κατοίκους, ενέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με τα έργα που εκτελεί η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag στην περιοχή Διαλεκτό Δήμου Νέστου (στο 155ο χλμ της όδευσης), ότι:
    Μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπέστη βλάβη το τοπικό σύστημα υδροδότησης την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 15:00, o TAP και η Spiecapag ενημέρωσαν άμεσα την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ), καθώς και το Δήμο Νέστου, ενώ παράλληλα κινητοποίησαν ειδικό συνεργείο για να αντιμετωπίσει το συμβάν.
    Υπό την επίβλεψη της ΔΕΥΑΝ, τα συνεργεία εργάστηκαν αδιάκοπα και σε λιγότερο από 24 ώρες, στη 01:00 (του Σαββάτου 29 Ιουλίου), η βλάβη επιδιορθώθηκε προσωρινά και επανήλθε η παροχή νερού στην περιοχή.
    Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΝ, το Δήμο Νέστου και άλλους αρμόδιους φορείς για να περιορίσουν τις συνέπειες του συμβάντος, έως ότου επανέλθουν τα απαιτούμενα επίπεδα στις τοπικές δεξαμενές και η φυσιολογική παροχή νερού.
    Για το σκοπό αυτό, διανέμουμε πόσιμο νερό στις λίγες εναπομείνασες ορεινές κοινότητες, όπου υπάρχει ακόμη χαμηλή πίεση νερού, στο Γέροντα, την Πέρνη, την Πετροπηγή, το Ποντολίβαδο και την Νέα Κώμη.
    Η διανομή θα συνεχιστεί μέχρι η παροχή νερού στις κοινότητες αυτές να αποκατασταθεί.
    Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και αρχές για περαιτέρω ενέργειες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Νέστου και την ΔΕΥΑΝ για την εξαιρετική συνεργασία τους (ως προς την παροχή τεχνικών πληροφοριών και αντίστοιχης υποστήριξης) από την έναρξη των εργασιών κατασκευής.
Κορυφαία προτεραιότητα του ΤΑΡ είναι η πλήρης αποκατάσταση του συστήματος υδροδότησης στις επηρεαζόμενες κοινότητες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης