Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ELFE Α.Ε. κατά της ΔΕΠΑ για την παροχή φυσικού αερίου

Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ELFE Α.Ε. κατά της ΔΕΠΑ για την παροχή φυσικού αερίου
Μεταρρύθμιση της προσωρινής διαταγής ζήτησε η ΔΕΠΑ με αφορμή την κατάθεση μίας ακάλυπτης επιταγής από την ELFE Α.Ε.
Αναβλήθηκε η αίτηση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας Ελληνικά Χημικά και Λιπάσματα-ELFE ΑΕ κατά της ΔΕΠΑ, με την οποία ζητά την αναστολή της απόφασης της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης λόγω χρέους ύψους 106,7 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει καταστεί απαιτητό.
Το δικαστήριο αναβλήθηκε με αίτημα της προσφεύγουσας για την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, όπως μεταδίδει η kavalapost.gr.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουλίου 2017 η ELFE είχε πετύχει την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΠΑ δεν θα μπορεί να διακόψει την παροχή του φυσικού αερίου, εφόσον προπληρώνεται η κατανάλωση σε εβδομαδιαία βάση.
Μετά τη χορήγηση αναβολής από το Δικαστήριο για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, η ΔΕΠΑ ζήτησε να μεταρρυθμιστεί η προσωρινή διαταγή, που είναι σε ισχύ και παρατείνεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αιτούμενη να έχει εφεξής το δικαίωμα να ελέγχει τις μεταχρονολογημένες επιταγές, που παραλαμβάνει από την ELFE.
Αφορμή για το αίτημα αυτό στάθηκε μία επιταγή έκδοσης της εταιρίας BFS, που χορήγησε η ELFE στη ΔΕΠΑ για την προπληρωμή του φυσικού αερίου των Λιπασμάτων.
Η ΔΕΠΑ κατέθεσε τη συγκεκριμένη επιταγή στην τράπεζα Eurobank, από όπου προέκυψε αφενός ότι δεν έχει αντίκρισμα και αφετέρου ότι η εκδότρια εταιρία δεν έχει αντικείμενο ή δραστηριότητα.
Το αίτημα της ΔΕΠΑ απορρίφθηκε, κάτι που σημαίνει, ότι η προσωρινή διαταγή συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ως έχει, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης