Επιχειρήσεις

Απέρριψε το ΥΠΕΝ προσφυγή της ΔΕΗ κατά προστίμου από την Επιθεώρηση Μεταλλείων

Απέρριψε το ΥΠΕΝ προσφυγή της ΔΕΗ κατά προστίμου από την Επιθεώρηση Μεταλλείων
Στην ΔΕΗ επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ, λόγω  παράβασης των διατάξεων του άρθρου 15, του κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απέρριψε την προσφυγή της ΔΕΗ κατά απόφασης επιβολής προστίμου από το Τμήμα Μεταλλείων της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος, του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων.
Ειδικότερα, στην ΔΕΗ επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ, λόγω  παράβασης των διατάξεων του άρθρου 15, του κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών και συγκεκριμένα διότι δεν υπέβαλλε προς την Υπηρεσία τις υπεύθυνες δηλώσεις ανάθεσης-ανάληψης καθηκόντων των στελεχών της ιεραρχίας του έργου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού, η ΔΕΗ ουσιαστικά αποδέχεται την παράβαση, προβάλλοντας όμως ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς για να την δικαιολογήσει.
Υπενθυμίζει δε, ότι η επιχείρηση διέπραξε την ίδια παράβαση και στο παρελθόν και της επιβλήθηκε και πάλι πρόστιμο 3.000 ευρώ με την με αριθμό απόφαση ΤΕΜ/456/16-1-2015.
Η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ιστοσελίδα: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A4%CE%A7%CE%954653%CE%A08-%CE%97%CE%97%CE%93?inline=true

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης