Επιχειρήσεις

«Άλμα» στα οικονομικά μεγέθη της Volterra το 2016 – Αύξηση κατά 65% στο τζίρο και υπερδιπλάσια κέρδη

«Άλμα» στα οικονομικά μεγέθη της Volterra το 2016 – Αύξηση κατά 65% στο τζίρο και υπερδιπλάσια κέρδη
Το μερίδιο αγοράς της εταιρίας ενισχύεται σταδιακά, ανερχόμενο στο 0,8% τον Ιούνιο του 2017 έναντι 0,73% τον περασμένο Απρίλιο και 0,48% τον Ιανουάριο
Αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 64,8% εμφάνισε το 2016 η εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Volterra, καθώς ο τζίρος της ανήλθε πέρυσι στα 28,14 εκατ. ευρώ έναντι σχεδόν 17,07 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο μέγεθος για το 2015.
Τα δε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υπερδιπλασιάσθηκαν και διαμορφώθηκαν στο 1,85 εκατ. ευρώ από μόλις 881 χιλιάδες ευρώ που ήταν το 2015 (αύξηση της τάξεως του 110%).
Η Volterra ανήκει πλέον εξολοκλήρου στον κατασκευαστικό όμιλο J&P Άβαξ  μετά την πώληση του 50% των μετοχών που κατείχε μέχρι πρότινος στην επιχείρηση η ιταλική Sorgenia SPA.
Η εταιρία εμπορίας ρεύματος Volterra συνεχίζει, ωστόσο, το επενδυτικό της πρόγραμμα με σκοπό την απόκτηση αδειών στον τομέα των ΑΠΕ και τη σταδιακή ενίσχυση της θέσης της στον κλάδο.
Πιο συγκεκριμένα στα τέλη του 2016, ο όμιλος είχε άδεια προμήθειας/εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, 14 άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς εκ των οποίων 3 έχουν και άδεια εγκατάστασης, μία άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό και μία αίτηση σε αναμονή για έκδοση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό από την ΡΑΕ.
Η τεχνική διεύθυνση της εταιρείας τη χρονιά που πέρασε επέκτεινε τις εργασίες της και στον χώρο της ανάπτυξη ενεργειακών έργων.
Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε διεθνή διαγωνισμό για τη προμήθεια ανεμογεννητριών για τον εξοπλισμό αιολικού πάρκου ισχύος 42,9MW, ενώ ανέλαβε την κατασκευή υποσταθμού ανύψωσης για τη σύνδεση του εν λόγω αιολικού πάρκου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθώς και την πλήρη κατασκευή του.

Σταδιακή αύξηση του μεριδίου αγοράς

Παράλληλα, η Volterra ενισχύει την παρουσία της στη λιανική αγορά ενέργειας διεκδικώντας μερίδιο πελατών από τη ΔΕΗ, όπως εξάλλου και οι υπόλοιπες εταιρείες προμήθειας ρεύματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ, το μερίδιο της ανήλθε στο 0,8% της αγοράς τον περασμένο Ιούνιο έναντι 0,73% τον περασμένο Απρίλιο και 0,48% τον Ιανουάριο του 2017.
Επισημαίνεται πως οι πελάτες της μεσαίας τάσης αποτελούν τον βασικό κορμό των καταναλωτών που εξυπηρετεί η επιχείρηση.
Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ δείχνουν ότι η Volterra από τις 23 Gwh του Ιανουαρίου ξεπέρασε τις 30 Gwh στα τέλη Ιουνίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πελατειακή της βάση διαρκώς διευρύνεται χάρη στα προγράμματα που διαθέτει τόσο για τους οικιακούς όσο και τους επαγγελματίες καταναλωτές.
Πάντως οι οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι ένα πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται για το σύνολο των εταιρειών που πωλούν ρεύμα στην αγορά.
Η Volterra με βάση τον ισολογισμό του 2016, είχε απαιτήσεις έναντι των πελατών της ύψους 6,7 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2016 έναντι 3,8 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2015.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worlednergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης