Επιχειρήσεις

Προς πτώχευση οδεύει η Hellenic Steel - Κυβερνητική στήριξη ζητούν οι εργαζόμενοι

Προς πτώχευση οδεύει η Hellenic Steel - Κυβερνητική στήριξη ζητούν οι εργαζόμενοι
Ο διαγωνισμός πώλησης της βιομηχανίας κρίθηκε άγονος και τώρα οι εργαζόμενοι αναζητούν συμμάχους στην προσπάθειά τους για αναστολή της διαδικασίας πτώχευσης της επιχείρησης
Νέες κινητοποιήσεις αρχίζουν οι περίπου 35 εργαζόμενοι που έχουν μείνει στο ανενεργό χαλυβουργείο της Hellenic Steel, η οποία έχει οδηγηθεί σε παύση λειτουργίας εξ’ αιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μητρική ILVA, που έχει περάσει στον έλεγχο του ιταλικού δημοσίου.
Ο διαγωνισμός πώλησης της βιομηχανίας κρίθηκε άγονος και τώρα οι εργαζόμενοι αναζητούν συμμάχους στην προσπάθειά τους για αναστολή της διαδικασίας πτώχευσης της.
Σε αυτό το πλαίσιο, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ζητώντας του να παρέμβει, ενώ αντίστοιχες επαφές θα επιδιώξουν με τον ιταλό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην πόλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Η ελπίδα για επαναλειτουργία της Hellenic Steel, ναυάγησε όταν προ ημερών κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός πώλησης, καθώς το ολλανδικό fund που κατέθεσε προσφορά δεν δέχτηκε τον όρο εκτέλεσης περιβαλλοντικών έργων, που είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και που θα βάραιναν τον αγοραστή με κόστος περίπου 5 εκατ. ευρώ.
Πλέον τα περιθώρια διάσωσης και επαναλειτουργίας της Ηellenic Steel στενεύουν καθώς η μητρική ILVA είχε προσφύγει στα δικαστήρια και είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης τον Δεκέμβριο του 2016.
Η αίτηση συζητήθηκε τον Μάιο του 2017 και εάν με την έκδοση της απόφασης εγκριθεί το αίτημα, τότε θα μπει και επίσημα λουκέτο στην εταιρεία.
Σημειώνεται ότι μέτοχος στη Hellenic Steel είναι και η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω του ότι είχε απορροφήσει την ΕΤΒΑ, η οποία κατείχε μικρό ποσοστό.
Όμως, είναι ουσιαστικά εκτός διαδικασίας γιατί πρέπει να ικανοποιηθεί πρώτα ο πιστωτής που είναι η Ilva.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης