Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στην Exxon Mobil για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

tags :
ΗΠΑ: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στην Exxon Mobil για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
H εταιρεία κατηγορείται, ότι υπέγραψε έγγραφα με τον Igor Sechin της Rosneft ο οποίος βρισκόταν στη "μαύρη λίστα" - Επικεφαλής της Exxon Mobil ήταν  ο Rex Tillerson
   
Με πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ  "απειλεί" την Exxon Mobil το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών γιατί παραβίασε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις συναλλαγές με τη Ρωσία το Μάιο του 2014.
Συγκεκριμένα η διοίκηση της πετρελαϊκής εταιρείας υπέγραψε μεταξύ 14-23 Μαΐου του 2014 οκτώ έγγραφα με τον Igor Sechin, επικεφαλής της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγικής εταιρείας της Ρωσίας, της Rosneft.
Ο Sechin όμως, μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε μπει στη "μαύρη λίστα" από τις ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη επικεφαλής της Exxon ήταν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Rex Tillerson.
Η Exxon δήλωσε ότι συμμορφώθηκε πλήρως με τις κυρώσεις το 2014, ισχυριζόμενη ότι επιτρέπονταν οι σε εξέλιξη επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Rosneft, αλλά όχι οι προσωπικές συναλλαγές με τον Sechin.
Το υπουργείο Οικονομικών "προσπαθεί να επιβάλει αναδρομικά μια νέα ερμηνεία μιας εκτελεστικής εντολής που είναι ασυμβίβαστη με τη σαφή και ξεκάθαρη οδηγία του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Οικονομικών το 2014", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Exxon Mobil, Alan Jeffers.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης