Επιχειρήσεις

Fitch: Στα 45 δολάρια η «βιώσιμη» τιμή πετρελαίου για τις εταιρείες του κλάδου

tags :
Fitch: Στα 45 δολάρια η «βιώσιμη» τιμή πετρελαίου για τις εταιρείες του κλάδου
Οι περισσότερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου των Η.Π.Α. θα συνεχίσουν να βλέπουν κέρδη λόγω του συνδυασμού λιγότερων ημερών διύλισης και μειωμένου κόστους
Στα 45 δολάρια ανά βαρέλι υπολογίζει η Fitch την ελάχιστη τιμή πετρελαίου, στην οποία δεν κινδυνεύουν με υποβάθμιση οι αξιολογήσεις πιστοποιητικής ικανότητας των αμερικανικών εταιρειών (κλίμακας «ΒΒ» και άνω) του κλάδου, καθώς η μείωση των τιμών (ελέω αυξημένης παραγωγής) συνδυάζονται πλέον και με μικρότερο κόστος.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, οι περισσότερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου των Η.Π.Α. θα συνεχίσουν να βλέπουν κέρδη λόγω του συνδυασμού λιγότερων ημερών διύλισης και μειωμένου κόστους.
Επισημαίνεται ότι σε προηγούμενη ανάλυσή της η Fitch «έβλεπε» την τιμή του «μαύρου χρυσού» να διαμορφώνεται στο τέλος του 2017 στα 52,5 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά τη διετία 2018 – 2019, εκτιμά πως θα υπάρξει μία ελαφριά ανάκαμψη, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 55 και 60 δολάρια το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος αντίστοιχα.
Η Fitch αναμένει επίσης το Brent να φτάσει στα 65 δολάρια το τέλος του 2019.
Σημειώνεται ότι οι τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο στηρίχτηκαν και από την μείωση της παραγωγής (κατά 1,8 εκατ. βαρέλια) την οποία εφάρμοσαν οι χώρες του Ο.Π.Ε.Κ.
Η αμερικανική παραγωγή θα εκτοξευτεί στα 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέσα στο 2017, σύμφωνα με ορισμένες αναλύσεις, καθώς πλέον ο αριθμός των πλατφορμών έχει φτάσει τις 756, λόγω της αυξημένης ρευστότητας (σε σχέση με το 2015 – 2016) για τις ενεργειακές.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης