Επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προχωρεί η BHP Billiton

tags :
ΗΠΑ: Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προχωρεί η BHP Billiton
Η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει τα επίπεδα εξόρυξης
Η BHP Billiton ανακοίνωσε σήμερα 19/7/2017 ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις δραστηριότητες στα αμερικανικά πεδία πετρελαίου και αερίου.
Η BHP προέβλεψε άνοδο στην συνολική παραγωγή σε όλες τις δραστηριότητές της το 2018, καθώς η σταθερή αύξηση στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος και η ανάκαμψη  των commodities αντιστάθμισαν την υποχώρηση του πετρελαίου τους τελευταίου 12 μήνες.
Η εταιρία εκτιμά ότι θα έχει μέχρι και 10 εξέδρες πετρελαίου στα αμερικανικά πεδία το ερχόμενο έτος, διπλασιάζοντας τα επίπεδα εξόρυξης πετρελαίου και αερίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Mackenzie.
Η BHP έχει αναγκαστεί να υπερασπιστεί την στρατηγική της αφότου το νεοϋορκέζικο hedge fund Elliott Management Corp ηγήθηκε μια σειρά επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, απαιτώντας αναδιάρθρωση της μεγαλύτερης εισηγμένης εξορυκτικής εταιρίας στον κόσμο και ασκώντας κριτική για τα δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύτηκαν σε εξαγορές και επαναγορές μετοχών σε λάθος στιγμή.
Οι κινήσεις της Elliott και άλλων μετόχων έχουν θέσει το τμήμα πετρελαίου της BHP στο μικροσκόπιο και έχουν οδηγήσει σε αναβίωση ερωτημάτων για τη σπατάλη δισεκατομμυρίων σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης