Επιχειρήσεις

Ανησυχία του Δημάρχου Εορδαίας για την ΔΕΗ και την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων

Ανησυχία του Δημάρχου Εορδαίας για την ΔΕΗ και την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων
Kάλεσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας να  συγκαλέσει  το συντονιστικό που έχει δημιουργηθεί, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την ΔΕΗ.
Την ανησυχία του για το μέλλον της ΔΕΗ και την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης κατά την συνεδρίαση χθες της διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας για την αποτίμηση του πρόσφατου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Κοζάνη  για την  παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Κοζάνης.
Σε  δηλώσεις  του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής  Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας  Γιάννης Βοσκόπουλος ανέφερε, ότι «είναι  θετική εξέλιξη  η  ανακοίνωση του πρωθυπουργού σχετικά με  το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή», κάτι   που όπως επεσήμανε  ήταν  παλαιότερη δική του πρόταση.  
Ωστόσο  ο  κ. Βοσκόπουλος   έκανε λόγο  για «φιέστα» σε ότι αφορά το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο και σημείωσε ότι «δεν υπήρξε διάλογος με τους φορείς».
Ο κ. Ζαμανίδης από την πλευρά του ζήτησε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «από όσα θα γίνουν πραγματικότητα το επόμενο διάστημα, θα κριθεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί».
Παράλληλα, κάλεσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας να  συγκαλέσει  το συντονιστικό που έχει δημιουργηθεί, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την ΔΕΗ.
Την εκτίμηση  ότι  πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να  προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τις οποίες χρειάζεται να στηρίξει και η Πολιτεία για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, έκανε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος  Κοσματόπουλος.
Στάθηκε ιδιαίτερα στις ιδιωτικές επενδύσεις  στην περιοχή του Δήμου, με την ανάπτυξη της λίμνης, τα τυροκομεία, το Ινστιτούτο Φυτικής Παραγωγής, αλλά και την αξιοποίηση του τοπικού Ορυχείου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης