Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για τη μονάδα εμπλουτισμού στις Σκουριές

Ανοίγει ο δρόμος για τη μονάδα εμπλουτισμού στις Σκουριές
Εγκρίθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη η συμπληρωματική τεχνική μελέτη  
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της μονάδας εμπλουτισμού της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές της Χαλκιδικής μετά την απόφαση που υπέγραψε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με την οποία εγκρίνεται το συμπληρωματικό τεύχος της τεχνικής μελέτης του έργου.
Η σχετική αίτηση είχε υποβληθεί από την Ελληνικός Χρυσός το Μάιο του 2016 στη Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πρώτων Υλών  του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με την αίτηση της η εταιρία ζητούσε την έγκριση του συμπληρωματικού -τροποποιητικού τεύχους της τεχνικής μελέτης. 
Η αίτηση αυτή ήταν απαραίτητη, καθώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε ζητήσει την αλλαγή χωροθέτησης δευτερευουσών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. 
Με την απόφαση του κ. Σταθάκη επιτρέπεται η χωροθέτηση του εργοστασίου, αφού προηγηθεί η επικαιροποίηση του φακέλου για την λήψη άδειας δόμησης από την Πολεοδομία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις Σκουριές αυτή τη στιγμή, υλοποιείται η πρώτη φάση του έργου για την οποία η Ελληνικός Χρυσός έχει υπογράψει σύμβαση με την Άκτωρ. Το έργο ξεκίνησε, εκ νέου, τον Ιούνιο του 2016 και σήμερα στις Σκουριές πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες, θεμελιώσεις και πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του μεταλλείου. 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η παραγωγή από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης