Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά το ρεύμα στο σπίτι, η Protergia δίνει ρεύμα – και μάλιστα δωρεάν – και για φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Μετά το ρεύμα στο σπίτι, η Protergia δίνει ρεύμα – και μάλιστα δωρεάν – και για φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Όσοι οδηγοί αποκτήσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο e-up της Volkswagen, θα μπορούν ταυτόχρονα να γίνουν πελάτες της Protergia και να απολαμβάνουν ένα  ειδικά σχεδιασμένο τιμολόγιο ρεύματος
Σε μία εντελώς νέα και πρωτοποριακή αγορά για τα ελληνικά δεδομένα, αυτή της ηλεκτροκίνησης, μέσω της οποίας μάλιστα θα μπορέσει παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας εισέρχεται η εταιρία Protergia του ομίλου Μυτιληναίου.
Σε συνεργασία με την Kosmocar έχει σχεδιάσει και προωθεί ένα ειδικό «πακέτο» που απευθύνεται στους οδηγούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα:
•    Να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή
•    Να ενταχθούν στο πελατολόγιο της Protergia και να εξασφαλίσουν ρεύμα στο σπίτι τους σε τιμή έως 21% χαμηλότερη
•    Να κερδίσουν δωρεάν φόρτιση της μπαταρίας του νέου οχήματός τους για έναν ολόκληρο χρόνο
Ειδικότερα, η συνεργασία της Protergia με την Kosmocar που είναι η πρώτη του είδους της στη χώρα μας, μειώνει κατά 10.000 ευρώ την τιμή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου e-up της Volkswagen, με αποτέλεσμα η τελική του τιμή να διαμορφώνεται στις19.950 ευρώ από 29.000 ευρώ που πωλείται το συγκεκριμένο μοντέλο σήμερα.
Η διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου είναι σε υψηλά επίπεδα, αναφέρει ο κ. Θ. Κονιστής, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Kosmocar.
Από την πλευρά της η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ομίλου Μυτιληναίος Βίβιαν Μπουζάλη σημειώνει πως στόχος της εν λόγω προσφοράς είναι να καταστεί η ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους.

Φόρτιση χωρίς κόστος για μετακινήσεις 10.000 χιλιομέτρων

Η κ. Μπουζάλη αναφέρει δε πως όσοι αποκτήσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο e-up θα μπορούν ταυτόχρονα να γίνουν πελάτες της Protergia και να απολαμβάνουν το ειδικά σχεδιασμένο τιμολόγιο ρεύματος που εξασφαλίζει δωρεάν την ενέργεια ενός έτους για τη φόρτιση της μπαταρίας και για μετακινήσεις συνολικής απόστασης 10.000 χιλιομέτρων.
Επιπλέον, δίνεται έκπτωση έως και 21% στις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού και δεν απαιτείται η καταβολή εγγύησης με την εξόφληση μέσω πάγιας εντολής τραπεζικού λογαριασμού.
Το ηλεκτροκίνητο e-up έχει μέγιστη απόδοση  60 Kw /82 PS, η μέγιστη ροπή είναι 210 Nm , η τελική ταχύτητα είναι τα 130km/h, η επιτάχυνση από τα 0 στα 80 km/h είναι 8,1s.
Η ηλεκτρική κατανάλωση είναι 11.7 kwh και διαθέτει αυτονομία 160 km.
Η  Ελλάδα βρίσκεται στο ναδίρ της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς το 2016 παρουσίαζε μερίδιο αγοράς μόλις 0,03% όταν στην Ευρώπη ανέρχεται στο 1,5%.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές 13/7 για την παρουσίαση της συνεργασίας με την Kosmocar, έδωσε το παρόν και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Protergia κ. Ντίνος Μπενρουμπής, ο οποίος δήλωσε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και η Ελλάδα σταδιακά θα προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα.
Ο κ. Μπενρουμπής τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους του 2020, αλλά θα τους ικανοποιήσει για το 2030 όταν προβλέπεται μείωση των ρύπων στα επίπεδα του 40% και παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στο 27% της συνολικής παραγωγής.
Τέλος να σημειωθεί ότι η Protergia βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών με μερίδιο αγοράς στο 3,53%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου.  Διαθέτει δε αριθμό πελατών της τάξεως των 70.000.
Η Protergia αποτελεί τον βασικό φορέα στον τομέα της ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, διαθέτοντας ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγού της χώρας.    
   
 Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης