Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Statoil αυξάνει τη συμμετοχή της σε κοίτασμα στη Βραζιλία

tags :
Η Statoil αυξάνει τη συμμετοχή της  σε κοίτασμα στη Βραζιλία
Το συνολικό τίμημα για τη εξαγορά  ανέρχεται σε  379 εκατομμύρια δολάρια.
Η Statoil ASA και η Queiroz Galvão Exploração e Produção (QGEP) υπέγραψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία  η  Statoil θα αποκτήσει το 10%  της συμμετοχής της QGEP στην άδεια BM-S-8 στη λεκάνη Santos της Βραζιλίας.
Το επιπλέον 10% των μετοχών θα αυξήσει τη συμμετοχή της Statoil στην άδεια από 66% σε 76%. Το συνολικό τίμημα για τη εξαγορά  ανέρχεται σε  379 εκατομμύρια δολάρια.
Το BM-S-8 περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της ανακάλυψης Carcará που περιλαμβάνει πετρέλαιο  υψηλής ποιότητας περίπου 30 ° API και συναφές αέριο σε δεξαμενή με εξαιρετικές ιδιότητες.
Η Statoil εκτιμά ότι οι ανακτήσιμοι όγκοι της άδειας BM-S-8 θα κυμαίνονται από 700 έως 1.300 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
 "Αυτή η εξαγορά είναι μια περαιτέρω έκφραση της εμπιστοσύνης μας στη Βραζιλία, μια βασική περιοχή για την Statoil. Ενισχύει επίσης τη θέση μας σε ένα περιουσιακό στοιχείο παγκόσμιας κλάσης, το οποίο ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις ικανότητες μας.
Η συναλλαγή υποστηρίζει τη στρατηγική μας να επιδιώξουμε ευκαιρίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα », δήλωσε  ο Anders Opedal, Διευθύνων Σύμβουλος της Statoil στη Βραζιλία.
 Η συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη για τη Statoil στην BM-S-8, μετά τη συμφωνία με την Petróleo Brasileiro S.A. - Petrobras (“Petrobras”) το 2016 για την απόκτηση του 66% του μεριδίου της και ενισχύει τη θέση της Statoil στη διαχείριση του ενοποιημένου πεδίου Carcará.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης