Επιχειρήσεις

Σε αύξηση 50% του πελατολογίου της στοχεύει η εταιρία GREEN για το 2017

Σε αύξηση 50% του πελατολογίου της στοχεύει η εταιρία GREEN για το 2017
«Όπλο» στη μάχη για την ενίσχυση της παρουσία της στο τομέα της προμήθειας ρεύματος τα χαμηλά τιμολόγια, με την τιμή της κιλοβατώρας για οικιακή χρήση να διαμορφώνεται στο 0,076 ευρώ και για επαγγελματική στο 0,068 ευρώ
Αύξηση 50% στην πελατειακή της βάση αναμένει για το 2017 η διοίκηση της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας GREEN με την προσδοκία ο συνολικός αριθμός πελατών να ανέλθει σε 15.000, εκ των οποίων περιλαμβάνονται τα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία GREEN έκλεισε το 2016 με 10.000 πελάτες, όπως αναφέρει στο World Energy News ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Βασίλης Πάκας.
Η εταιρεία εμφανίζει μερίδιο αγοράς 0,53%, το οποίο τον περασμένο Μάρτιο ήταν στο 0,43%.
Η πρόσφατη συνεργασία της εταιρείας GREEN με τη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος αποδίδει ήδη καρπούς,  σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή κ. Πάκα.
Το «ισχυρό χαρτί» της εταιρείας, πάντως, είναι τα τιμολόγιά της.
Ειδικότερα για το οικιακό τιμολόγιο η τιμή της Kwh διαμορφώνεται στο 0,076 ευρώ όταν το τιμολόγιο της ΔΕΗ ξεκινά από το 0,094 ευρώ και με την έκπτωση του 15% πέφτει στο 0,083 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το τιμολόγιο των 0,076 ευρώ για οικιακή χρήση δίνεται στους πελάτες που προχωρούν σε συμβόλαιο 12μηνης διάρκειας.
Οι καταναλωτές που δεν επιθυμούν δεσμεύσεις εντάσσονται στην κατηγορία που η τιμή της Kwh διαμορφώνεται υψηλότερα κατά 0,04 λεπτά και συγκεκριμένα στα 0,080 ευρώ.
Η εταιρεία GREEN προσφέρει νυκτερινό ρεύμα στην τιμή των 0,0661 ευρώ την Kwh.
Για τους επαγγελματίες η τιμή της Kwh είναι στα 0,068 ευρώ (Γ22).
Η θετική πορεία της εταιρείας αναμένεται να αποτυπωθεί και στα οικονομικά της μεγέθη για την προηγούμενη χρονιά, τα οποία θα δημοσιευθούν το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο τζίρος του 2016 θα είναι αυξημένος κατά 8% σε σχέση με το 2015 και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 55 εκατ. ευρώ.
Τα δε κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν στο 1,6 εκατ. ευρώ.

Το προφίλ της εταιρίας

Η GREEN δραστηριοποιείται στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Βάσει της Άδειας Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας 200 MW που διαθέτει στην Ελλάδα,  η δραστηριότητα της περιλαμβάνει εισαγωγές, εξαγωγές και διαμετακομίσεις ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του ελληνικού ηλεκτρικού συστήματος και των γειτονικών χωρών της Ιταλίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ και Τουρκίας.
Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τόσο όσον αφορά τις ποσότητες ενέργειας που εμπορεύεται όσο και για την γενικότερη δραστηριότητα της στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Μέσω της εγγραφής της στο Ιταλικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (GME) είναι σε θέση να εισάγει και να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στη διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας σε ημερήσια, μηνιαία και ετήσια βάση.
Με Άδειες Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Σλοβενία μπορεί να προμηθεύεται ενέργεια στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς για να εξυπηρετεί τους πελάτες της στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποίησής της.
Παράλληλα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο μέσω στρατηγικών συνεργασιών.
Η εταιρία συστάθηκε το 2009, αποτελώντας μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που ιδρύθηκαν κατά την απελευθέρωση της αγοράς.
Είναι μέλος του ομίλου εταιρειών των αδελφών Βασιλειάδη που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, ανακύκλωσης, ενέργειας και ναυτιλίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης