Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

AXA, Burberry και Carlsberg δεσμεύονται για προμήθεια 100% καθαρής ενέργειας

AXA, Burberry και Carlsberg δεσμεύονται για προμήθεια 100% καθαρής ενέργειας
  Στις ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις αγόρασαν το 2015 περίπου 3,7 gigawatts που παράγεται από καθαρά ενεργειακά έργα και άλλα 2,5 gigawatts πέρυσι, σχεδόν όλα από αιολική και ηλιακή ενέργεια
Η AXA AE και η Burberry Group Plc είναι μεταξύ των  εταιρειών που δεσμεύονται να γίνουν «πράσινες».
Η Burberry θα προμηθεύεται καθαρή ενέργεια έως το 2022, ενώ η διεθνής εταιρεία ζυθοποιίας της Κοπεγχάγης Carlsberg σχεδιάζει το  100%  της ενέργειας στα ζυθοποιεία να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές  σύμφωνα με ανακοίνωση  του The Climate Group.
Εν τω μεταξύ, η AXA σχεδιάζει να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025. Η ασφαλιστική εταιρία με έδρα το Παρίσι σχεδιάζει να αγοράσει καθαρή ενέργεια άμεσα και να αντισταθμίσει την ηλεκτρική ενέργεια που δεν προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Επίσης και  η Akzo Nobel NV, στο Άμστερνταμ, σχεδιάζει να είναι ουδέτερη από άνθρακα και να εξαρτάται κατά 100% από την καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050.
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ακολουθούν το δρόμο που άνοιξαν εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Google η οποία αναμένεται να τροφοδοτείται αποκλειστικά από καθαρή ενέργεια φέτος.
Αλλά η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές δεν είναι πλέον απλά μια τεχνολογική ιστορία. Οι εταιρείες διαπιστώνουν ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι ανταγωνιστικές με τα θερμικά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αερίου.
Στις ΗΠΑ, οι επιχειρήσει αγόρασαν το 2015 περίπου 3,7 gigawatts που παράγεται από καθαρά ενεργειακά έργα και άλλα 2,5 gigawatts πέρυσι, σχεδόν όλα από αιολική και ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με την Bloomberg New Energy Finance.
Με τις δεσμεύσεις της Akzo Nobel, της AXA, της Burberry και της Carlsberg, η The Climate Group έχει επιτύχει το στόχο της να πείσει 100 εταιρείες να δεσμευτούν  ότι  όλη τους η ηλεκτρική ενέργεια  θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές τρία χρόνια πριν από το στόχο. Τα 100 μέλη περιλαμβάνουν 30 διεθνείς  εταιρείες του Fortune 500.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης